Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VOLJENI ČUPAVCI

Tri desetljeća stari Gremlini obavezna su filmska lektira

Postoje samo tri pravila koja se trebaju poštovati kada čuvate Gremline, u suprotnom se vaš grad pretvara u horor!

Image
Press/ 29.11.2015. u 12:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vrlo su jednostavna – držati ih dalje od vode, ne hraniti ih nakon ponoći i ne izlagati ih jakom svijetlu. No, posljedice nepoštovanja su velike – od malenih simpatičnih čupavih bića, oni postaju monstruozna čudovišta kojih se svi boje!

Film je od samog snimanja pa do izlaska u kina bitku vodio s Indianom Jonesom i ukletim hramom, te Istjerivačima duhova, ali danas sva tri postignuća imaju status evergreena.

Steven Spielberg je razmišljao da Tim Burton preuzme redateljsku palicu, ali odustaje jer Burton do tada nikada nije snimio samostalni film pune duljine. Joe Dante, Chris Columbus i Zach Galligan dobili su njegovo povjerenje, koje se očito isplatilo.

Poznata scena u kojoj Stripe napada Billyja motornom pilom nije bila predviđena u scenariju, ali su je Dante i Galligan odlučili ubaciti kao hommage Teksaškom masakru motornom pilom.

Gremline volimo jer gledaju Disneyjevu Snjeguljicu i pritom nose uši Mickeyja Mousea, igraju Star Wars na starim igraćim konzolama, a pjesme koje pjevuše jednostavno su zarazne.

Ukoliko se želite prisjetiti ovih malenih zločestih čupavaca, ili ih nikada niste gledali, RTL misli na vas - Kockica ih je uvrstila na raspored danas u 17:30.

https://nerdmaedotcom.files.wordpress.com/2015/01/gizmocute.gif
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zvijezda 'Južnog vjetra'

ZAVODNIK ODUVIJEK ILI? Pronašli smo fotografije fatalnog Miloša Bikovića s početka karijere, a evo kako je izgledao

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba