Novosti

"Tri, dva, jedan - kuhaj!" od 1. veljače na RTL-u!

Najomiljeniji kulinarski show vraća se na male ekrane, i to u najzanimljivijem izdanju dosad! Od ponedjeljka, 1. veljače u udarnom terminu čak dvadeset parova kuhara amatera bori se za titulu najboljeg i glavnu nagradu od 100 tisuća kuna!

Press
25.01.2016 11:21

Omiljena gastro emisija Tri, dva, jedan – kuhaj!" u novoj, trećoj sezoni sa sobom donosi i novosti. Osim što dosad najveći broj natjecatelja, njih 40, kuha u parovima, podijeljeni su u dvije skupine – u Bijelom timu su natjecatelji iz obalnog dijela Hrvatske, dok su u Crvenom timu natjecatelji iz kontinentalnog dijela.

Natjecatelji će svakog tjedna testirati svoje kulinarske mogućnosti na poseban način. Tako će u prvom tjednu pripremati jelo sa zadanom glavnom namirnicom, drugi će dan imati vremena birati namirnice u dućanu, koji se nalazi na samom setu, a trećeg dana će ih suparnički tim iznenaditi zadanim receptom i time pokušati zapapriti" daljnje natjecanje. Svakog tjedna dva najlošije ocijenjena para ulaze u duel, u kojem ih maštovitost i improvizacija mogu spasiti od ispadanja.

Kandidati iz primorskog dijela otvorit će novu sezonu i pokazati što mogu skuhati od namirnica na temu Bakino dvorište". Tema će nas vratiti u djetinjstvo, prisjetit ćemo se namirnica i recepata po kojima su hranu pripremale naše bake. A posebno će biti zanimljivo vidjeti kako se natjecatelji s mora snalaze u kuhanju namirnica s kojima se dosad nisu susretali, poput riječne ribe ili kiselog zelja i kobasica. Naravno, žiri će moći pomagati u određenim trenucima, no ipak sve ostaje na kandidatima i njihovom snalaženju i kreativnosti.

tri dva jedan kuhaj

Tko će naslijediti prijašnje pobjednike, Anku Cvitanović i Tomislava Pavlovića, odlučit će žiri: Tomislavu Špičeku i Željki Klemenčić ove se sezone pridružuje Ivan Pažanin , vrhunski chef iz Splita koji se odlično snašao u svojoj novu ulozi.

- Osim tradicionalne i raznolike hrvatske kuhinje, natjecatelji će imati priliku upoznati se i s različitim kuhinjama svijeta. Naučit će kako se pripremaju jela iz Južne Amerike, kako spremati u woku te kako nekim jelima dodati moderan smjer uz pomoć nekoliko trikova. Kandidati su voljni učiti i to će se vidjeti i u samoj emisiji. Paze u pripremama samih namirnica, pri spajanju okusa i samoj prezentaciji jela", priznao je Ivan, koji kandidatima neće gledati kroz prste jer je konkurencija za pobjednika velika.

Doris Pinčić Rogoznica vodit će nas kroz svaku epizodu popularne kulinarske emisije Tri, dva, jedan – kuhaj!", čija će se premijerna, prva epizoda emitirati 1. veljače u 20 sati na RTL-u!