Play ponuda
Play ponuda
Reakcija

Udruga "RTL pomaže djeci" o suradnji s Udrugom "Regoč"

S obzirom na aktualne navode i insinuacije objavljene u određenim medijima, primorani smo reagirati te razjasniti donatorima Udruge RTL pomaže djeci uvjete i proces realizacije projekta koji je na naš godišnji natječaj prijavila Udruga Regoč iz Slavonskog Broda.

Image
Foto: RTL
Press/ 24.2.2017. u 14:48
Play ponuda

Udruga „Regoč“ iz Slavonskog Broda prijavila se na natječaj Udruge „RTL pomaže djeci“ za donacije u kolovozu 2016. g. s prijedlogom kupnje dviju nekretnina – obiteljske kuće sa zemljištem i poslovne građevine. Standardna procedura Udruge „RTL pomaže djeci“ je da neprofitne organizacije koje prijavljuju projekte na natječaj obavezno moraju konkretno specificirati što traže i poslati ponude za ono što traže. Udruga „Regoč“ je za obje nekretnine poslala elaborat o procijenjenoj tržišnoj vrijednosti nekretnina koje je napravio ovlašteni sudski procjenitelj za nekretnine. Udruga „RTL pomaže djeci“ je dodatno tražila još jednu procjenu od drugog sudskog procjenitelja, iz drugog grada. Obje procjene se poklapaju, procijenjena tržišna vrijednost za nekretnine i zemljišta (obiteljska kuća i zemljišta k.č.br. 1272/1, 1272/3 i 1272/4 k.o. Bukovlje Brodsko, te poslovna zgrada, skladište i ekonomsko dvorište k.č.br. 1272/2  k.o. Bukovlje Brodsko) koji su bili predmet donacije iznosila je 1.201.684,41kn.

S obzirom na broj korisnika udruge „Regoč“, prostor koji su koristili nije bio dostatan niti zadovoljavajući za sve njihove aktivnosti, dugoročne potrebe i planove. Prijavljeni projekt je ocijenjen kao dobar te se stoga Udruga „RTL pomaže djeci“ odlučila na financiranje istog. Ono što je bitno za svaki projekt koji se financira je činjenica da su svi papiri uredni i u skladu sa zakonom. Ugovor o donaciji između Udruge „RTL pomaže djeci“ i Udruge „Regoč“ potpisan je 27. prosinca 2016. godine, a iznos donacije, koji je uplaćen 30. prosinca 2016. godine na račun navedene udruge, je 975.000,00 kn. Razlika procijenjene vrijednosti i uplaćenog iznosa odnosi se na osobnu donaciju vlasnika nekretnine.

Udruga „Regoč“ preuzela je posjed nad svim navedenim nekretninama i zemljištem i već se započelo s određenim radovima/prilagodbama neophodnim kako bi sve skupa bilo u funkciji krajnjih korisnika. Udruga "RTL pomaže djeci" prati realizaciju svakog projekta za koji je, uz pomoć donatora, uplata građana i sredstava prikupljenih telefonskim pozivima, donirala sredstva. Jednako tako pratimo i realizaciju ovog projekta te adaptaciju spomenutih nekretnina i njihovu prilagodbu krajnjim korisnicima, djeci i mladima kojima je pomoću ovog projekta osiguran dom s prijeko potrebnom stručnom njegom i brigom. Članovima udruge želimo uspjeh u realizaciji njihovih planova. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Na RTL2

Ne, nije vam se učinilo: Zaista ste maloprije u seriji 'Krim tim 2' vidjeli Andreu Andrassy

Play ponuda

Više s weba