Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
9 DANA DO 'SAM U KUĆI' NA RTL-U

Uloga milog i britkog dječaka Kevina zadužila ga je za sva vremena, a evo gdje je danas Macaulay Culkin

Glumca Macaulaya Culkina vinula ga je u nebesa, ali sa slavom se jako teško nosio

Image
Foto: Profimedia
RTL.hr/ 15.12.2022. u 12:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Što je Božić bez Kevina? Pitamo se mi, a vjerojatno se pitate i vi. Kultni božićni film 'Sam u kući' i sve njegove nastavke već tradicionalno gledamo na RTL-u, a ove godine startamo na Badnjak u udarnom terminu u 20.00 sati. Brojnim će generacijama društvo praviti jedan, jedini, neponovljivi Kevin McCallister. Drugi dio jednog od najpoznatijih božićnih filmova svih vremena, 'Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku' na rasporedu je u udarnom terminu, od 20 sati. Božićni ugođaj dolazi baš na vrijeme, a iako su prošle 32 godine od prvog nastavka, moramo priznati kako bez Kevina jednostavno ne bi bio potpun. Za to je ponajviše zaslužan glumac Macaulay Culkin. Slatko, pametno i britko dijete, mnogi ga i dan danas identificiraju s tom ulogom koja mu je donijela nevjerojatnu slavu i novac. A evo kako je sve krenulo, a kako dalje teče i dalje za jednog od najpoznatijih glumaca kojeg je obilježila uloga u mladosti.

Culkinu, koji je postao mega filmska zvijezda u dobi od deset godina, kada se kamere ugase, život je ispunjen razočaranjem, slomljenim srcem i tragedijom. Rođen je u velikoj obitelji, sa šestero braće i sestara u skučenom stanu u New Yorku. Poznata je informacija kako je sa svima njima dijelio krevete na kat u jednoj sobi. "Bio je to zapravo jedan dugačak hodnik odvojen vratima bez vrata", rekao je nedavno za New York Magazine. Njegova majka, Patricia Brentrup, radila je kao sekretarica, dok je njegov otac, Kit, radio kao domar u crkvi.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/bf24fbdc-8f25-11ec-9954-0242ac120021/original

Izvor: Profimedia

Otkrili ga kao klinca

Billy Hopkins, njujorški casting direktor koji je Macaulayu dao njegovu prvu ulogu, rekao je za New York Magazine: "Bili su tako siromašni. Macaulay bi puzao ispod tribina u kazalištu da traži sitniš koji je ljudima ispao iz džepova". Hopkins, koji je Culkinove opisao kao najveće siromahe, plaćao je njegovoj obitelji kako bi tu i tamo mališana mogao 'ukrasti' za castinge.

Macaulayev otac, koji je u djetinjstvu i sam imao nekoliko uloga, vidio je priliku u tome da svojoj djeci sam bude menadžer, a kako je Macaulay nedavno rekao jednom poznatom podcasteru, do zrelosti nije imao prava glasa o svojoj karijeri. "Nikada nisam birao projekte. Moji roditelji su ih zapravo birali umjesto mene", rekao je Culkin.

ČITAJTE I: Što je Božić bez Kevina?!

Činjenica da odrasta u obitelji koja u njemu vidi potencijal za zaradu, frustrirajuća je, a kada se još k tome doda da je odrastao u sjeni nasilnog oca, jasno je zašto je ovo naizgled milo dijete kasnije skrenulo s pravog puta. Jednom kad se pak odselio od svog oca i otišao živjeti u Pariz, započela je njegova muka s paparazzima. U ranoj je mladosti živio u Francuskoj i svojedobno je ispričao kako ga je konstantno pratilo na desetke fotografa. "Tako je gotovo cijeli moj život", naglasio je.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/4d3c0fa4-a9da-11ec-a401-0242ac120019/original

Izvor: Profimedia

Nakon dva nastavka 'Sam u kući' Macaulay nije imao zapaženije uloge, a 1994. sa svega 14 godina odlučio se povući iz glume. Culkin se također nedavno prisjetio kako je želio normalnije djetinjstvo i molio je tatu da ga pusti da se vrati u školu. "Rekao sam kako nisam odradio cijelu godinu nastave od prvog razreda osnovne škole", rekao je svojedobno. Ovaj zahtjev, kao i mnogi drugi, nije naišao na odobravanje. Nakon što je ipak završio školu i zatvorio to poglavlje, naglo je uskočio u drugo. Naime, mlad se oženio, mlad se i rastao, a 2002. godine započeo je svoju vezu s glumicom Milom Kunis. Njih dvoje, kako su rekli u intervjuu, zajedno su odrasli budući da su bili u vezi osam godina, a prekid je bio bolan i inicirala ga je glumica ukrajinskog porijekla. Trenutačno je u vezi s glumicom Brendom Song, s kojom je prošle godine dobio dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zaglibio zbog ovisnosti

Ono zbog čega je Culkin bio glavna tema tabloida je njegova ovisnost o drogama. "Da, eksperimentirao sam", rekao je prije nekoliko godina, ali i istaknuo je kako je to bio bolan put da nešto više nauči o sebi. Trenutačno je čist, a to održava već četiri godine. U međuvremenu se okušao u pisanju knjige u kojoj je na papiru razložio sve oko trauma iz djetinjstva. Knjiga 'Junior' se nije baš najbolje prodavala, ali je nedavno rekao kako je za njega imala nevjerojatnu terapeutsku moć. Iako i dalje van glumačkog svijeta, i dalje ne može pobjeći od svog značaja u holivudskoj industriji, a prije nekoliko godina je pokrenuo i podcast.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
TRANSFORMACIJA

FOTO - Soraja prije i 10 godina poslije 'Big Brothera': Od djevojčice koja je odrasla u udomiteljskoj obitelji do najpoznatije starlete Balkana

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba