Novosti

Umirovljena udovica koja voli 'njuškati'? Vjerovali ili ne, serija o njoj postala je svjetski hit!

Legendarna serija s Angelom Lansbury u glavnoj ulozi na rasporedu je na Kockici subotom i nedjeljom od 22:05 sati

RTL.hr
23.06.2022 17:15

Dugovječnu (1984.-1996.) i popularnu američku kriminalističku seriju ' Ubojstvo, napisala je ' kreirali su Peter S. Fischer, Richard Levinson i William Link, a glavnu ulogu ponijela je Angela Lansbury , koja će zauvijek ostati zapamćena po ulozi koja joj je donijela slavu.

Pročitajte još
Ljeto na kanalima RTL-a: RTL Danas u novom terminu, hit-serije, misteriji i bezbrižna zabava za cijelu...

Udovica Jessica Fletcher (Lansbury) profesorica je engleskog jezika, koja je u mirovini započela karijeru spisateljice misterij-romana. Unatoč slavi, i dalje živi u Cabot Coveu družeći se sa svojim starim prijateljima i ne dopuštajući da joj uspjeh promijeni život. I dok zakon uglavnom tapka u mraku, Jessica postaje detektivka amaterka, čija se moć zapažanja uvijek pokaže boljom od one službenih istražitelja. Profesorica zapaža što drugi ne vide te pažljivo slaže dijelove zagonetke i navodi istražitelje do pravog krivca.

U 12 sezona, tj. 264 epizode, serija je cijelo desetljeće bila hit na CBS-u te se pokazala kao jedna od najuspješnijih i najdugovječnijih televizijskih emisija u povijesti, s prosječno više od 30 milijuna gledatelja, kada je bila najgledanija. Lansbury je bila nominirana za nevjerojatnih deset Zlatnih globusa, od kojih je osvojila četiri, te još nevjerojatnijih dvanaest Emmy nominacija, dok je sama serija zaradila tri Emmy nominacije u kategoriji najbolje dramske serije te šest nominacija za Zlatni globus u istoj kategoriji, od čega je ubilježila i dvije osvojene nagrade.

Legendarna serija Ubojstvo, napisala je' na rasporedu je subotom i nedjeljom od 22:05 sati na Kockici.