Novosti

Upoznajte glavne likove nove serije 'Osman l.' koju od sutra gledamo na kanalu RTL Passion

Prvu epizodu nove turske serije 'Osman l.' ne propustite gledati u ponedjeljak u 20:50 na kanalu RTL Passion

RTL.hr
05.06.2022 19:30

Osman (Burak Özçivit)

Treći i najmlađi sin Ertugrula Ghazija i Halime. Nastoji krenuti stopama svog oca, vojskovođe Ertugrula i svog djeda Sulejmana Šaha. Izuzetno je pažljiv prema bližnjima i odličan ratnik, baš kao i njegov otac. Često ne posluša svoje begove i nastavlja putem za koji tvrdoglavo vjeruje da je uspješan. Njegova jedina slabost su njegovi bližnji, zbog čega upada u mnoge neprilike. Protivnike pak ponižava i na bojnom polju i dok pregovara s njima, pobuđujući tako u njima žeđ za osvetom.

Pročitajte još
Popularnog Bali-bega od ponedjeljka gledajte kao osvajača Osmana na kanalu RTL Passion

Bala (Özge Törer)

Bala je kći šeika Edebalija i Ulduze Hatune te prva Osmanova supruga. Mirna je i strpljiva, ali izrazito osjetljiva. Nakon što je mongolski ratnik ubode nožem u trbuh, ne može rađati djecu te zbog toga postaje predmet rugla. Jako je povrijedi kada, zbog volje pokojnog oca, Osman odluči oženiti drugu ženu, po pokorno podržava njihov "politički" brak.
Özge Törer osvojila je nagradu za najbolju glumicu godine na dodjeli Crystal Globe Awards za svoju izvedbu Bale.

Malhun Hatun (Yldz Çar Atiksoy)

Malhun potječe iz plemićke loze begova, kći je otomaskog generala i guvernera Ömera Beya. Pripada plemenu Bayandur, koje se sastoji od 1000 ljudi i nastanjeni su u Ankari. Pomalo je arogantna zbog moći svog oca, no vrlo hrabra i sama pokušava pronalaziti izdajnike. S Osmanom će sklopiti "politički" brak i biti majka njegova prvog djeteta Orhana.

Boran (Yiit Uçan)


Boran je jedan od glavnih Osmanovih alpa i njegov najbolji prijatelj. Talentiran je bard i pjevač. Vrsno se bori mačem, ali vješto koristi i luk i strijelu .

Göktug (Burak Çelik)


Jedan od glavnih Alpa Osman Beya. Postao je "Mankurt" (Mongol s ispranim mozgom) nakon što je njegovo pleme napadnuto, a on predan trgovcu robljem. Nakratko je postao poglavar alpa plemena Kay nakon što je Osman postao beg. Pomagat će Bali i nakon Targunine smrti, postati vođa Kumanskih Turaka.

Pročitajte još
U novoj turskoj seriji 'Osman l.' gledat ćemo bosansku glumicu Almu Terzić