Malo je onih koji znaju da je iskorišteno, tj. otpadno jestivo ulje iz kuhinje zapravo vrijedna sirovina koja se može reciklirati te tako iskoristiti zaproizvodnju raznih proizvoda poput, na primjer, sapuna ili deterdženta, biogoriva i sintetskih guma. Iako jestivo ulje nije opasno, u slučaju da veća količina otpadnog jestivog ulja završi u tlu ili u vodi, ono može ugroziti biljni ili životinjski svijet. A osim toga, iskorišteno ulje od kuhanja, pečenja ili prženja često završi u odvodu kućanstva, što je veliki propustjer tako dovodi do začepljenja odvoda ido skupih popravaka. Zbog toga je važno pravilno odlaganje ovog tekućeg i masnog otpada, a to najbolje zna i RTL-ova reporterka Jelena Pajić koja u novim minutama 'Projekta: Zeleno' donosi poučnu priču.
"Razgovarat ćemo o odlaganju otpadnog jestivog ulja, dakle iskorištenog ulja iz kuhinje. A na primjeru četirinajveća grada u Hrvatsko,ispitali smo koliko ulja na godišnjoj razini prikupe od svojih stanovnika. Uz to,popratili smo kako u Rijeci ide pilot-projekt koji su napravili baš za prikupljanje iskorištenog jestivog ulja", istaknula je Pajić te sve gledatelje poziva da se educiraju, djeluju i prate 'Projekt: Zeleno' večeras u sklopu emisije 'RTL Danas' od 18.30 sati na RTL-u!
Što je 'Projekt: Zeleno'?
Zaštita okoliša i očuvanje prirode nikad nije bilo od veće važnosti pa je zbog toga bitno da kompanije u svoje poslovanje integriraju brigu za okolinu i društvo. Kao odgovor na povećano zanimanje o planetu, RTL Hrvatska pokrenula je društveno odgovoran program pod nazivom 'Projekt: Zeleno'.
Projekt će djelovati na različitim platformama, a cilj projekta je educirati javnost o važnosti očuvanja života na Zemlji te svim gledateljima i čitateljima ponuditi rješenja, savjete i prijedloge kako svaki pojedinac može pomoći planeti i biti dio ovog zelenog pokreta.