Play ponuda
Play ponuda
Danas u 13:25

Uživajte u Disneyevoj live-action filmskoj čaroliji 'Pete i zmaj' danas na RTL-u!

Neke su tajne prevelike da bi se mogle sakriti

Image
RTL.HR/ 28.8.2021. u 10:00
Play ponuda

Godine 1977. tada petogodišnji Pete Healy (Oakes Fegley) na putu je s roditeljima. Odjednom, sasvim neočekivano pojavi se jelen i vozilo naglo skreće s ceste. U prometnoj nesreći roditelji poginu, ali mali Pete preživi. No drama se nastavlja jer Petea kroz šumu progoni čopor vukova, sve dok spas ne stigne u obliku ogromnog zmaja zelenog krzna, širokih krila i žutih očiju. Pete i zmaj odmah se sprijatelje, a Pete ga nazove Elliot po liku izgubljenog šteneta iz njegove omiljene knjige.

Šest godina kasnije Petea primjećuju drvosječe dok sijeku stabla u blizini njegove kuće. Natalie (Oona Laurence), kći voditelja, ugleda Petea te počne trčati prema njemu. Kad ona slučajno padne s drveta, njezini vriskovi privuku oca Jacka (Robert Redford) i njegovu djevojku Grace Meacham (Bryce Dallas Howard). Pete pokušava pobjeći, no Gavin (Karl Urban), Jackov brat, slučajno ga nokautira. Nakon što je shvatio da je Pete nestao, Elliot počne rušiti drveće u blizini kampa pa Gavin organizira lovačku potjeru kako bi ga pronašao. U međuvremenu, Pete se nalazi u lokalnoj bolnici, a kada se probudi, pokuša se vratiti u šumu.

https://i.pinimg.com/originals/9f/1a/d7/9f1ad71961641db29194e700e924efb7.gif


Cijenjenu Disneyevu live-action fantaziju 'Pete i zmaj', koja je zapravo remake Disneyevog mjuzikla iz 1977., režirao je David Lowery, a avantura donosi priču o siročetu koje se sprijatelji sa zmajem te suočava s posljedicama kada njihovo prijateljstvo otkriju stanovnici gradića. Glavnu ulogu malog Petea ponio je Oakes Fegley, a tu su i Bryce Dallas Howard, koju znamo iz 'Jurskog svijeta', Karl Urban i veliki Robert Redford.

https://i.gifer.com/q5n.gif

'Pete i zmaj' bilo je jedno od najugodnijih iznenađenja 2016. godine, koje nastavlja Disneyev trend live-action filmova. No da bi se film smatrao uspješnim, potrebno mu je dati više od pukih posljednjih trendova atraktivne vizualne nadogradnje ili barem pokušati zadržati onaj šarm i dušu izvornika, što je David Lowery, slaže se većina kritičara, potpuno uspio. Neki su otišli toliko daleko i nazvali ga filmskom čarolijom, no sigurno je da to obiteljski film koji vas dira direktno u srce, iskrena priča

https://m.media-amazon.com/images/M/MV5BMjE1MTY4NTQ2M15BMl5BanBnXkFtZTgwMDkwOTcxOTE@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_.jpg
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
danas u 14:25 na RTL-u

Vrapčić Richard je najmanji, ali i najodvažniji ptić kojeg ste ikad vidjeli - zato krenite s njim u veliku avanturu života

Play ponuda

Više s weba