Novosti

Vasily Lomachenko svojom tehnikom izbezumljuje protivnike, hoće li mu ona pomoći u meču protiv Campbella?

Najboljeg pound to pound boksača na svijetu, štoviše jednog od najboljih u povijesti, Vasilyja Lomachenka u subotu čeka ogled s Britancem Lukeom Campbellom, koji će se sasvim opravdano naći u ringu s velikim Ukrajincem!

RTL.hr
27.08.2019 15:10

Ako netko može srušiti Lomachenka, ili se barem približiti tome, onda je to svakako Campbell, koji ima klasu i znanje, no pitanje je hoće li to biti dovoljno. Campbell jeviši, ima duži raspon ruku od Lomanchenka, što mu daje određenu prednost, no ostaje vidjeti može li i hoće li znati tu prednost iskoristiti.


Ima nekoliko oborenih rekorda

No kako god bilo, svi će se složiti da Lomachenku u svijetu boksa nema ravnog. Njegov nevjerojatni udarački arsenal i brzina kretanja u ringu, rad nogu, način na koji tečno i neprimjetno iz faze obrane prelazi u napad odlike su kojima izbezumljuje svoje protivnike. Rafalni napadi, količina i paleta točnih i raznovrsnih udarca koje zadaje protivniku sami su po sebi spektakl za gledanje. Lomachenko je vlasnik nekoliko rekorda, kao na primjer osvajanje prvog svjetskog naslova u trećoj profesionalnoj borbi ili osvajanje tri svjetska pojasa u 12. profesionalnom nastupu.


Drži rekord i u amaterskom boksu

No nije samo u profesionalnom boksu sjajan, Lomachenko drži rekord i u amaterskom s 396 pobjeda i jednim porazom (za koji je uzvratio dvaput), osvajač je srebrne medalje sa svjetskog prvenstva 2007., zlatne s europskog 2008., zlatnih na svjetskim 2009. i 2011. te zlatnih s olimpijskih igara 2008. i 2012. Naravno, sve pohvale i nagrade koje su upućene i koje je primio ovaj atleta velike mentalne i fizičke snage više su nego opravdane.


Proglašen boksačem godine

Od prošle godine sva relevantna boksačka tijela - Boxing Writers Association of America, Transnational Boxing Rankings Board, The Ring proglasili su ga najboljim pound for pound boksačem, dok je na Boxrecu trenutno na petom mjestu. Nagrade značajnih medijskih i sportskih tijela nisu ga zaobišle -The Ring, ESPN, HBO Sports, CBS Sports Writers Association of America nagradili su ga kao nadu ili boksača godine.