Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
VEČERAS u 0:40

Večeras na RTL-u ne propustite remek-djelo Ridleya Scotta – 'Alien: Osmi putnik'

Najbolji znanstvno-fantastični horor film kojim je Ridley Scott 1979. šokirao i oduševio gledatelje diljem svijeta

Image
RTL.HR/ 27.6.2021. u 14:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na svemirskom tegljaču Nostromo na putu prema Zemlji sedmeročlana posada nalazi se u hibernaciji – kapetan Dallas (Tom Skerritt), njegov zamjenik Kane (John Hurt), časnica za sigurnost Ripley (Sigourney Weaver), navigatorica Lambert (Veronica Cartwright), znanstveni časnik Ash (Ian Holm) te dva inženjera, Parker (Yaphet Kotto) i Brett (Harry Dean Stanton).

Kada brod primi signal s obližnjeg mjeseca LV-426, računalo koje upravlja brodom probudi posadu, koja je dužna odazvati se na svaki poziv u nevolji. Dio posade se spušta na mjesec i pri silasku mjesečeva atmosfera im poprilično ošteti brod. I dok Parker i Brett ostaju na brodu kako bi popravili oštećenja, Dallas, Kane i Lambert odlaze potražiti izvor signala. Pronalaze izvanzemaljski brod, ulaze u njega te im se gubi kontakt.

https://filmschoolrejects.com/wp-content/uploads/2017/05/alien-1979.jpg

U međuvremenu, Ripley na Nostromu odgonetne poslanu poruku, ona nije nije poziv upomoć već poruka upozorenja!

Kultni 'Alien' Ridleya Scotta najbolji je film svih vremena znanstveno-fantastičnog horor žanra, utjecajnim klasik i pravo filmsko remek-djelo. Popis nagrada koje je  'Alien: Osmi putnik' osvojio je poduži pa ćemo spomenuti samo Oscara na najbolje vizualne efekte, BAFTA-u za najbolji produkcijski dizajn, nominacije BAFTA-e i Zlatnog globusa za najbolju glazbu Jerryja Goldsmitha, uz mnoge druge pobjede i nominacije.

https://creamofilms.com/wp-content/uploads/2018/05/Ellen_Ripley_Sigourney-Weaver.png
Image
Foto:
Image

Iako su uz Sigourney Weaver, Tom Skerritt, Veronica Cartwright, Harry Dean Stanton, John Hurt, Ian Holm i Yaphet Kotto jedine i ravnopravne glumačke role, uloga Sigourney Weaver kao Ripley ostaje najpamtljivija, djelomično zbog nastavaka koji su uslijedili, ali i zbog njezine role časnice zadužene za sigurnost, eliminaciju svake prijetnje, pa tako i Aliena.

No glavni je ipak ultimativni ubojica Alien koji je postao dizajnerski uzor svim kasnijim neprijateljskim raspoloženim tuđincima koji su se pojavljivali u filmovima te se mora dodatno istaknuti da nitko prije niti nakon ovog filma nije stvorio tako strašnu masku izvanzemaljskog monstruma kao što su švicarski umjetnik H. R. Giger, uz pomoć konceptualnih umjetnika Rona Cobba i Chrisa Fossa.

https://machinemeandotorg.files.wordpress.com/2017/05/alien3.jpg
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ona je u vezi

Jovan i Paulina iz 'Ljubav je na selu' ne mogu zaboraviti jedno drugo: 'Ima nešto u nama da smo se tako poželjeli...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba