Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Ne propustite!

Vikendom na kanalu RTL Adria: legendarni filmovi koje morate pogledati barem jednom u životu

U popodnevnom i večernjem terminu na RTL Adriji vikendom vas očekuju vrhunska filmska ostvarenja regije

Image
RTL.hr/ 5.8.2022. u 17:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Duhovi Sarajeva' - subota, 6. kolovoza u 16 i 23 sata

U poslijeratnom Sarajevu, dvojica mladića Pik (Enis Bešlagić) i Tref (Davor Janjić) sanjaju o tome da zajedničkim snagama obnove Trebevićku žičaru što nije u uporabi od njihovog djetinjstva. Zbog toga često odlaze u zgradu zapuštene žičare koju čuva General (Nermin Tulić), a dane provodi igrajući društvenu igru s prijateljem. Jednoga dana u Sarajevo pristigne Olja (Severina Vučković), lijepa Splićanka, tvrdeći da traži davno izgubljenoga polubrata. Malo po malo, dvojica Sarajlija sprijatelje se s njom, druže se s njom i zaljubljuju se u nju. Usprkos njihovim planovima, obojici se promijeni kolotečina, kao i životni prioriteti.

'Mrtav 'ladan' - nedjelja, 7. kolovoza u 14:30 i 23 sata

Braća Kiza (Srđan Žika Todorović) i Lemi (Nenad Jezdić) moraju dovesti svog mrtvog djeda iz Beograda u Vršac, a kako su potrošili sav novac, odluče ga prokrijumčariti u putničkom vlaku, nadajući se da nitko neće primijetiti da putuju s mrtvacem. Ljudima u kupeu kažu da djed spava, pa se Kiza i Limeni odu osvježiti u vagon restoran. Usred vožnje, vlak naglo zakoči i na djeda padne teški kovčeg te   unezvijerena ekipa pomisli da ga je to ubilo. Policija je u vlaku i društvo se rješava tijela bacajući ga kroz prozor. I sada ga, osim unuka, kreće traži i Limeni, koji je ubacio paketić droge u djedov džep kad je vidio policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Osmrtnica za Eskobara' - subota, 13. kolovoza u 16 i 23 sata

Odlična crna komedija o srpskom kriminalnom, organiziranom miljeu, sirovim pripadnicima bande i likovima s dna društvene ljestvice, koji se znaju još od školskih dana, te poznaju jedino jezik oružja i sočnih psovki. Uz ovu mračnu sliku Milorad Milinković, koji je snimio i film “Mrtav 'ladan", oslikava i komičnu sliku zapravo tragične situacija u koju čak dodaje elemente fantastike (Zijad Sokolović u liku anđela) po čemu je i poznat, ujedno propitujući društveno stanje u društvu i mjerilo vrijednosti, u ovom sjajnom ostvarenju, u kojem su glavne uloge ponijeli Vojin Ćetković, hrvatska glumica Tamara Garbajs, Zijah Sokolović, Boris Milivojević, Miloš Samolov, dok se je u manjoj roli Mileta našao i Rene Bitorajac.

https://mojtv.hr//images/7070553b-f1aa-40d5-8d6c-6b902d53fb21.jpg

'Tesna koža' - nedjelja, 14 kolovoza u 14:30 i 23 sata

Zasigurno jedna od najpopularnijih komedija s prostora bivše Jugoslavije, „Tesna koža“, do današnjeg  je dana doživjela četiri nastavaka – prvi 1982., drugi 1987., treći i četvrti prikazani su 1988. i 1991. godine. Glavne role u sva četiri dijela pripala su nezamjenjivima Nikoli Simiću i Milanu Gutoviću, kao službeniku Pantiću i direktoru Šojiću, koji “tečno” govori engleski, obožava babe vračare, a omiljena razonoda mu je da se “muva” s tajfunima i stranim ambasadorima te maltretira Pantića, dok mu je životna želja da postane kapetan “na belu lađu”.

Upravo se čita

Image
Državni inspektorat

Povlači se još jedan proizvod, mole se kupci koji su ga kupili da ga vrate u trgovinu, dobit će novac

Image

Duhovi Sarajeva

igrani film, komedija
Bosna i Hercegovina - 2007
Subota, 6. kolovoza u 15.30 sati
Gledaj na
RTL.hr/ 5.8.2022. u 17:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
talent od malih nogu

Serkan iz serije 'Miriše na ljubav' proglašen je najboljim glumcem još na natjecanju srednjoškolaca u SAD-u 2008. godine

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču