Novosti

Voditeljice Ive Bagić nema već 10 godina: 'U jednom od naših zadnjih susreta mi je rekla: 'Ne bojim se!''

RTL-ova voditeljica je ostala upamćena kao vesela, draga i skromna osoba, kolegica i prijateljica

RTL.hr
06.05.2020 21:17

Prošlo je punih deset godina otkako je voditeljica Iva Bagić , tada jedno od zaštitnih lica RTL-a, preminula nakon dugogodišnje bitke s tumorom na mozgu. Imala je samo 25 godina, a svi je pamte kao veselu i uvijek nasmijanu.

Iva, koja je uz voditeljski posao i studirala pravo, tijekom posljednjih pet godina svojega života bila je na čak četiri operacije. Zloćudni tumor joj je dijagnosticiran kada je imala 19 godina, a nakon dvije operacije i niza kemoterapija stanje se počelo poboljšavati. No 2008. liječnici su ustanovili pogoršanjepa se pokušala liječiti eksperimentalnom terapijom u Švicarskoj. Liječenje je bilo vrlo skupo pa su njeni kolege i prijatelji organizirali humanitarnu akciju kako bi joj pomogli financijski.

Tomislav Jelinčić , voditelj informativnih emisija RTL Vijesti i RTL Danas, s Ivom nije bio samo poslovni suradnik već i prijatelj, pa je se rado sjeti.

Iva Bagić

"Deset godina već..., a kao da je prošlo deset dana od kada je naša Ifka otišla na neko ljepše mjesto. I danas tu na ovim RTL-ovim hodnicima tako mi živo zvuči sjećanje na njezin povik 'Tomeek', tako živo odzvanja njezin smijeh i izaziva povratni smiješak na licu. Jer takva je bila naša Ifka, nasmiješena i uvijek spremna na akciju. I fali, fali sve to, ali i podsjeća kako u životu gledati i na najveće nevolje koje te snađu: junački, hrabro, baš kao ona. U jednom od naših zadnjih susreta mi je rekla: 'Ne bojim se!'I znam da se naša hrabricanije bojala. Ne bojim se ni ja da negdje gore sada priprema sve za dobar tulum kad se jednog dana opet svi nađemo. I da, ne brini Ifka, ovaj put ostajemo do fajrunta", izjavio je Tomislav zaRTL.HR.

Iva je, osim što je bila velik borac, bila i veoma skromna, a jedna njezina izjava posebno se pamti: "Nikad neću postati zvijezda jer one su, ipak, samo na nebu".

Iva Bagić