Novosti

Volite hranu, a ne znate kako ostati i zdravi i siti? Imamo priručnik za vas!

Koliko ste puta kretali s dijetom od ponedjeljka? Od prvog u mjesecu? Od Nove godine? Od rođendana? I koliko puta ste stvarno krenuli?

RTL
28.05.2021 15:33

Ako je vaš odgovor na zadnje pitanje – nikada ili jednom, onda ste na pravom mjestu. Biti na dijeti ne znači jesti neukusnu hranu, a upravo o tome u svom priričniku #LjetoBezParea priča televizijska voditeljica Antonija Blaće . Svoj popularni hashtag s Instagrama Antonija je ovaj put odlučila iskoristiti kako bi potaknula sve one koji muku muče s dijetama da zauzmu drugačiji stav o njima. U priručniku savjetuje što i kako jesti, kako ne odustati, kako se vratiti na put ako "zastranite"...

Jednostavan, poučan i zabavan – priručnik #LjetoBezParea – Prehrana na dlanu' je sve što vam treba za top-formu (bez gladovanja)!

Evo što o priručniku kaže njegova autorica:

Dugo se u meni kuhala ideja (naravno, kod mene se ideje ne rađaju, nego se kuhaju) da napišem riječ dvije o ovoj temi i pomognem braći i sestrama u istom problemu. Namjerno govorim braći i sestrama jer tko nije skidao tih prokletih 5 kila barem pet puta u životu, oblačio traperice koje su mu do jučer super stajale ležeći na krevetu, proveo cijele izlaske uvučenog trbuha, nosio samo crno, kretao na neki režim od ponedjeljka, da bi već u srijedu skliznuo, preskakao torte i kolače na obiteljskim okupljanjima jer su baš pali u taj utorak između ponedjeljka kad se kreće na dijetu i srijede u koju se odustaje – NEMA POJMA O ČEMU PRIČAMO.

Kako se ono kaže? Sit gladnu ne vjeruje i da vam budem iskrena, to je živa istina – kad sam bila prezadovoljna i prefit nije mi se baš ni pisalo o ovoj temi. E onda, taman da ću krenuti – krene i neki projekt pa sad više ne stižem pisati, ali se, hvala Bogu, skoro pod obavezno stignem popuniti. I onda na kraju ne napišem ništa jer si mislim – pa di sad, crna Antonija, kome sada možeš pomoći?

A i to popunjavanje tijekom projekata je isto tema za sebe. Doslovno sam više nego jednom jela pašticadu, gulaš ili pizzu u 2 sata ujutro jer smo snimali cijelu noć i u to doba bi nam bila pauza za hranu. Ujutro opet na set pa umjesto (prenapuhano važnih, o tom ćemo poslije) 5 malih obroka pojedeš 7 jer si budan 20 sati u komadu. Da ne spominjem kako umor zove na ugljikohidrate i junk food. Slabo spavam, život neuredan i tako po pola godine uz par kilica gore. Ali, znate vi to sve, neovisno koji posao je u pitanju i koji su vam stresovi sastavni dio života. Život je predivan, raditi je lijepo, sve pet, al' je naporno sve to da prostite. Obaveza je puno, životi su nam kaotični i teška je tlaka još vucarati zdjelice sa zdravom hranom na posao, zar ne?

Bilo bi možda bolje da pišem u fazi - onih 5, nego u fazi +5, marketinški pametnije, ali znajući da upravo u ovom trenutku mnogi od vas muku muče, a ljeto je blizu, rekla sam sebi: E, sad ćeš!" Piši, prati, možda nekom pomogne. Ako ništa, djelovat će na mene kao terapijica, a i pomoći će da ostvarim plan – ljeto bez parea. Kad obećaš pred svjedocima, nema nazad. Ovo ljeto ima da po plaži idemo gore dolje bez parea, pareo eventualno staviti na stolac u kafiću da sve bude higijenski.

I u redu, može možda sad netko reći – zašto bih čitala priručnik osobe koja cijeli život skida i dobiva? Znate zašto?

ZATO ŠTO SVAKI PUT BEZ IZNIMKE USPIJEM!

Antonija Blaće

Ljeto bez parea, piletina

Sve u jednoj zdjeli - piletina s povrćem

500 g piletine (po želji: prsa, zabatak, s kostima ili bez)

1 luk

2 šalice narezane tikvice na komadiće

2 šalice mrkve – ili narezane ili zamrznute baby mrkve

2 šalice šampinjona

2 šalice vruće vode

1 žličica sušenog timjana

1 žličica korijandera

1 žličica soli

žličice papra

U duboku tavu ili lonac staviti 2 žlice maslinovog ulja i malo prepeći piletinu. Dodati isjeckano povrće. Sve preliti vodom. Smanjiti vatru da ne proključa. Kuhati 30 minuta – kad je gotovo možete razdvojiti meso od povrća i ukrasiti svježe isjeckanim peršinom. Bam! Gotovo.

Priručnik Antonije Blaće 'Ljeto bez parea' – prehrana na dlanu možete kupiti na svim prodajnim mjestima Tisak, Tisak Media, Menart, Znanje ili na web shopu Abrakadabre.