Play ponuda
Play ponuda
danas u 14:25 na RTL-u

Vrapčić Richard je najmanji, ali i najodvažniji ptić kojeg ste ikad vidjeli - zato krenite s njim u veliku avanturu života

Zabavite se danas uz predivan animirani hit 'Vrapčić Richard' sinkroniziran na hrvatski

Image
RTL.HR/ 17.4.2021. u 13:00
Play ponuda

Napušten nakon rođenja i odgajan u jatu roda, mladi vrapčić Richard vjeruje da je jedan od njih. No kad stigne jesen i vrijeme za selidbu u toplije krajeve, njegova obitelj roda prisiljena je otkriti mu njegov pravi identitet i ostaviti ga u šumi jer, za razliku od njih, ne bi uspio preživjeti dugo i naporno putovanje do Afrike. Odlučan u namjeri da svima dokaže kako je ipak roda, Richard sam kreće na jug, a u toj mu se avanturi pridružuju ekscentrična sova Olga i narcisoidni disco-pjevač, papagaj Kiki. Tijekom putovanja, Richard će se morati suočiti s brojnim preprekama, poput vrana mafijaša, smrtonosnih šišmiša i goluba ovisnika o internetu, no najveći izazov ipak će mu predstavljati suočavanje sa samim sobom te prihvaćanje vlastitoga identita i različitosti.

Poučan i zabavan njemačko-belgijsko-luksemburški animirani film 'Vrapčić Richard' iz 2017. godine dolazi od redatelja Tobyja Genkela i Reze Memarija dokaz je kako i u europskoj kinematografiji postoji vrlo kvalitetna računalna animacija. Svaka životinja u filmu simbolizira neku ljudsku osobinu i tipičnu situaciju,  a teme poput podcjenjivanja, stereotipa o fizičkome izgledu, neprihvaćanja različitosti te borbe s vlastitim identitetom, koje se provlače duž čitavog filma, prilagođene su i najmlađim gledateljima koji se na taj način zabavljaju, ali i uče. Priča o vrapčiću Richardu sinkronizirana je i na hrvatski, a svoje su glasove u hrvatskoj inačici posudili glumci poput Frana Pocrnića, Lucije Barišić, Dražena Bratulića, Gorana Vrbanića i Jelene Miholjević.

https://dmv.kidsoutandabout.com/sites/default/files/styles/970w/public/q100_s330_f4036-1024x556.jpg
Image

Vrapčić Richard

igrani film, animirani
Njemačka - 2017
Subota, 27. svibnja u 14 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
JESTE LI ZNALI?

Duane 'Dog' Chapman - uhvatio više od 6.000 kriminalaca!

Play ponuda

Više s weba