Play ponuda
Play ponuda
‘MUMIJA’

Vrhunski blockbuster, sniman u Maroku, zaradio vrtoglavih 415 milijuna dolara!

Američki pustolovni film iz 1999. godine napisao je i režirao Stephen Sommers, a glavne uloge pripale su Brendanu Fraseru i Rachel Weisz.

Image
Foto: Moj TV
Press/ 20.12.2017. u 17:26
Play ponuda

Godine 1992. producent James Jacks odlučio je osvježiti originalnu Mumiju, a Universal Studios dao mu je dopuštenje, ali samo ako zadrži budžet na oko 10 milijuna dolara. U početku zamišljen kao dio niskobudžetne horor serije, na kraju je pretvoren u pravi spektakl.

Snimanje je počelo u Marakešu, u Maroku 4. svibnja 1998. godine  i trajalo je 17 tjedana. Pred glumačkom ekipom bio je veliki izazov jer dok su snimali u Sahari, borili su se s dehidracijom, pješčanim olujama i zmijama. Vizualni efekti stvoreni su u studiju.

Zbog želje za što većim uspjehom, u film je utrošeno na kraju 80 milijuna dolara, a čini se kako se isplatilo jer je priskrbio zaradu od nevjerojatnih 415 milijuna dolara širom svijeta.

“Mumijin” uspjeh na kinoblagajnama ohrabrio je mnoge filmaše te su napravljena dva nastvaka filma, ali poslužio je kao ideja za mnoge druge filmove i igrice.

Avanturistički film “Mumija” pogledajte ovu subotu na RTL2 u 20 sati.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
PON - PET u 20:50

Upoznajte glavne likove nove serije 'Osman l.' koju od sutra gledamo na kanalu RTL Passion

Play ponuda

Više s weba