Sastojci:
3 šalice bijelog brašna
1 žličica praška za pecivo
3/4 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
1 žlica đumbira u prahu
2 žličice cimeta u prahu
1/4 žličice mljevenog klinčića
1/8 žličica muškatnog oraščića
1/2 šalice veganskog maslaca ili margarina
1/2 šalice smeđeg šećera
1/4 šalice agava sirupa
1/4 šalice sirupa od jabuke
1 žličica ekstrakta vanilije
Glazura:
1 1/2 šalice šećera u prahu
1 žlica veganskog maslaca ili margarina (otopljenog)
1-2 žlice bademovog mlijeka
Priprema:
Za početak, umiješajte sve suhe sastojke i stavite sa strane.
Smiksajte maslac i šećer da mješavina bude lagana i prozračna. Dodajte agava sirup i sirup od jabuke.
Dodajte suhe sastojke u to. I ne gnjavite to tijesto previše - taman toliko da se sve promješa!
Dodatno ga umijesite na pobrašnjenoj površini. Prenesite tijesto u papir za pečenje i na njega stavite još jedan papir za pečenje i izrolajte tijesto sa valjkom da tijesto bude oko pola centimetra debelo.
Stavite da se hladi sat vremena u frižider. Stavite pećnicu da se grije na 200 C.
Kada se tijesto ohladilo, izrežite kalupom (ili nožem) male gingerbreadiće i pecite ih na toj temperaturi 10-ak minuta. Kada ih izvadite pustite ih da se ohlade malo u posudi u kojoj su se pekli i potom ih prebacite u drugu posudu gdje ćete ih preliti glazurom.
Dobar tek!