Novosti

Vrijeme je za novu rundu keksića: Isprobajte Doloresin tajni recept za veganske kolačiće koji mirišu na još

Dolores iz 'Superpara' podijelila je s nama svoj recept za veganske gingerbread kekse koje je često radila dok je živjela u Engleskoj!

RTL.hr
31.12.2020 13:05

Sastojci:

3 šalice bijelog brašna

1 žličica praška za pecivo

3/4 žličice sode bikarbone

1/4 žličice soli

1 žlica đumbira u prahu

2 žličice cimeta u prahu

1/4 žličice mljevenog klinčića

1/8 žličica muškatnog oraščića

1/2 šalice veganskog maslaca ili margarina

1/2 šalice smeđeg šećera

1/4 šalice agava sirupa

1/4 šalice sirupa od jabuke

1 žličica ekstrakta vanilije


Glazura:

1 1/2 šalice šećera u prahu

1 žlica veganskog maslaca ili margarina (otopljenog)

1-2 žlice bademovog mlijeka


Priprema:

Za početak, umiješajte sve suhe sastojke i stavite sa strane.

Smiksajte maslac i šećer da mješavina bude lagana i prozračna. Dodajte agava sirup i sirup od jabuke.

Dodajte suhe sastojke u to. I ne gnjavite to tijesto previše - taman toliko da se sve promješa!

Dodatno ga umijesite na pobrašnjenoj površini. Prenesite tijesto u papir za pečenje i na njega stavite još jedan papir za pečenje i izrolajte tijesto sa valjkom da tijesto bude oko pola centimetra debelo.

Stavite da se hladi sat vremena u frižider. Stavite pećnicu da se grije na 200 C.

Kada se tijesto ohladilo, izrežite kalupom (ili nožem) male gingerbreadiće i pecite ih na toj temperaturi 10-ak minuta. Kada ih izvadite pustite ih da se ohlade malo u posudi u kojoj su se pekli i potom ih prebacite u drugu posudu gdje ćete ih preliti glazurom.

Dobar tek!