Play ponuda
Play ponuda
PON - PET u 21:50

Yada yada yada! Od večeras na Kockici gledajte kultnu humorističnu seriju 'Seinfeld'!

Prve dvije epizode serije 'Seinfeld' ne propustite gledati večeras od 21:50 na Kockici

Image
RTL.HR/ 27.6.2022. u 18:30
Play ponuda

U zgradi na Upper West Sideu na Manhattanu, Seinfeld (Jerry Seinfeld) s prijateljima Georgeom Costanzom (Jason Alexander), bivšom djevojkom Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus) i susjedom s druge strane hodnika, Cosmom Kramerom (Michael Richards) komentira ljude, društvene situacije i događanja, a u međuvremenu zarađuje kao stand-up komičar.

Image
GLEDAJTE NA RTL-U

Tko vam je najdraži lik u seriji 'Seinfeld': Cool Jerry ili neurotični George?

Image
GLEDAJTE NA RTL-U

Tko vam je najdraži lik u seriji 'Seinfeld': Cool Jerry ili neurotični George?

Jerry Seinfeld i Larry David (“Bez oduševljenja, molim”, Curb Your Enthusiasm) autori su ponajbolje humoristične serije svih vremena, “Seinfeld”, koja se prvi put prikazivala na NBC-ju od srpnja 1989. do svibnja 1998., skupivši devet sezona i 180 epizoda. To je inteligentno napisan, briljantni i utjecajni kultni sitcom, čije epizode možete gledati bezbroj puta s jednakom lakoćom i oduševljenjem. Rečeno je da je 'Seinfeld' "serija ni o čemu", koja lamentira o sitnicama svakodnevnog života. Međutim, Seinfeld objašnjava kako je Larry David i njegov pitch na NBC-u bio pokaziti kako komičar smišlja svoje materijale, dok je show ni o čemu bila zapravo šala u seriji koja se pojavila kasnije.

Likovi u seriji su u svojim tridestima, samci bez obaveza, s prilično puno vremena za razglabanje o svemu i svačemu. Ironični, zaokupljeni samim sobom, prijatelji su vrlo perceptivni, tj. primjećuju sve što nije u redu s ovim svijetom i ljudima u njemu, a svaka sitnica koja ih iritira dobiva svoje razumno, potanko objašnjenje. Moral nikada nije prepreka, slučajnosti, kao i u stvarnom životu, slažu mnoge zaplete, a guranje nosa u živote drugih često završi katastrofalnim posljedicama. Gomila rečenog u seriji s vremnom je postala dio popularne kulture, poput "Yada, yada, yada", No soup for you!" ili "Not that there's anything wrong with that”, a serija koja je rušila konvencije mainstream televizije opravdano je pokupila mnoge nagrade: od Emmyja, Zlatnog globusa, Screen Actors Guild nagarde, Peabody nagrade i drugih, dok je glumcima, a posebice autorima kasnije omogućila hrpu angažmana i financijsku dobit jer od svog pojavljivanja do danas niti u jednom trenutku nije izgubila na popularnosti i redovno se traži i vrti na kanalima.

Po dvije epizode kultne serije 'Seinfeld' gledajte od ponedjeljka do petka u 21:50 na Kockici.

Image

Seinfeld

humoristična serija
SAD - 1989
Petak, 30. prosinca u 23.10 sati
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Intervju

Novi voditeljski par emisije 'RTL Danas': Ovo je velika odgovornost i čast, voditelji prvi ulaze u domove gledatelja

Play ponuda

Više s weba