Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PON - PET u 16:10

On je vrhunski liječnik i istinski šarmer kojeg svi obožavaju: Australsku seriju 'Zovi doktora!' gledajte na kanalu RTL Passion

Prvu epizodu odlične serije 'Zovi doktora!' ne propustite gledati danas od 16:10 na kanalu RTL Passion

Image
RTL.hr/ 3.10.2022. u 15:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hugh Knight (Rodger Corser) pametan je, nadaren, šarmantan i, čini se, nepogrešiv kardiokirurg. No Knight će ubrzo shvatiti da njegov hedonistički način života bez pravila ipak nije održiv i dekadencija će mu se obiti o glavu. Medicinski sud ne odobrava njegovo ponašanje i odluči ga kazniti poslavši ga na selo, u njegov rodni Whyhope, gdje će godinu dana obavljati posao liječnika opće prakse. Naravno, to je veliki udarac za karijeru talentiranog kirurga. Povrh toga, sada će ponovno biti okružen s obitelji od koje je pobjegao, bivšim prijateljima, neobičnim kolegama i pacijentima, bratom koji je ostao u njegovoj sjeni te nedavno udanom bivšom djevojkom.

Odmah na početku potrebno je naglasiti da „Zovi doktora“ nije potresna i dramatična medicinska serija, koja sebe doživljava jako ozbiljno, već je neobično duhovita, zabavna i prije svega šarmantna serija, koja je odučila izabrati neki drugi put uspjeha, što ipak ne znači da neće probati zaroniti i u ozbiljnije teme, no čak i tada to čini na neki svoj, lepršaviji način. Već prvim gledanjem osvaja s lakoćom, prvenstveno zahvaljujući simpatičnim likovima, poput Rodgera Corsera kao Hugha Knighta, Ryana Johnsona, kao Hughovog brata Matta, Tine Bursill kao njihove majke Meryl te Nicole da Silve kao Charlie, koju će neki prepoznati kao policajku Stellu Dagostino, za koju je bila i nagrađena, u seriji u kojoj se proslavio i Rodger Corser kao Lawson Blake. Za odabir rola bila je zadužena Kirsty McGregor, koje bila glavna osoba i za izbor rola u „Modernoj obitelji“ pa s obzirom na sjajan posao koji je obavila za humorističnu seriju, nije čudno da je i u ovoj napravila pravu selekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prva sezona ove aktualne australske serije prikazana je 2016. na Nine Network kanalu u Australiji, dok je četvrta krenula u veljači ove godine. Hvaljena serija nominirana je i za mnoge nagrade. Pa je tako casting direktorica Kirsty McGregor nominirana na Casting Guild of Australia u kategoriji najboljeg castinga u TV drami, Tina Bursill nominirana je za dvije AACTA nagrade, dok je serija dobila čak 16 nominacija na Logie Awards – Ryan Johnson u kategoriji sporednog glumca, Shalom Brune-Franklin, koja tumači Aoife, u kategoriji najboljeg novog talenta, Rodger Corse u kategoriji TV osobe, a serija u kategoriji najbolje i najpopularnije TV drame, što samo potvrđuje da se radi o iznimnoj TV poslastici.

Image

Zovi doktora!

humoristična dramska serija
Australija - 2016
RTL Kockica, ponedjeljak - četvrtak u večernjem terminu, RTL Passion, ponedjeljak - petak u poslijednevnom terminu
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
GOSPODIN SAVRŠENI

Mijo Matić za RTL.hr: 'Ariana se doselila u Zagreb, živimo skupa i veza nam je idila'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba