Play ponuda
Play ponuda
RTL pomaže djeci

Zahvaljujući tvrtki Star Import, udruga 'Jak kao Jakov' dobila je novo vozilo za prijevoz djece s malignim bo...

Malenih 60-ak korisnika udruge dosad je svakodnevno ovisilo o mogućnostima djelatnika i volontera kad god je u pitanju bio prijevoz na potrebne lokacije jer upravo oni, naime, koristili su svoja privatna vozila...

RTL.hr/ 30.3.2023. u 10:00
Play ponuda

Karlovačka udruga ''Jak kao Jakov'' već 12 godina uspješno skrbi o svojim korisnicima, djeci oboljeloj od malignih bolesti. Udruga prikuplja pomoć u cijeloj Hrvatskoj, dostavlja darove djeci na hematološkim odjelima u Zagrebu, izlaže na sajmovima diljem zemlje na kojima prodajom svojih suvenira financira liječenje djece s malignim oboljenjima čije su obitelji socijalno ugrožene – a sve to bez vlastitog vozila.

Tako je i malenih 60-ak korisnika udruge dosad svakodnevno ovisilo o mogućnostima djelatnika i volontera kad god je u pitanju bio prijevoz na potrebne lokacije jer upravo oni, naime, koristili su svoja privatna vozila kad je oboljelu djecu i njihove obitelji bilo potrebno prevesti do mjesta gdje se nastavlja liječenje ili gdje su obitelji smještene za vrijeme liječenja djeteta.

''Vozilo nam je potrebno za sve naše transporte jer prikupljamo pomoć u raznim gradovima diljem Hrvatske. Uz to, sudjelujemo na raznim manifestacijama diljem zemlje, a do svih tih lokacija je potrebno doći. Potrebno je nabaviti repro materijale za izradu suvenira, a i naši štićenici su iz raznih dijelova Hrvatske pa da bilo kome treba bilo kakav transport, mi smo tu i možemo pomoći'', ističe Ivančica Rubido, predsjednica udruge ''Jak kao Jakov''.

A upravo njihovu potrebu za adekvatnim vozilom koje će im odsad svakodnevno olakšavati i ubrzati rad te pružiti siguran prijevoz korisnicima prepoznala je tvrtka Star Import, generalni uvoznik Mercedesa za Hrvatsku te dugogodišnji korporativni partner humanitarne udruge ''RTL pomaže djeci''.

Njihovom velikodušnom donacijom karlovačka je udruga konačno dobila dugo potrebno vozilo koje će im itekako na dnevnoj bazi pomagati u radu. Sudjelovanjem u projektu, ističe Dean Torti, voditelj marketinga i odnosa s javnošću tvrtke Star Import, i sami su naučili koliko je u životu važno ne odustati.

''Suradnja s udrugom „RTL pomaže djeci“, koja je sad već višegodišnja, na neki način nam daje pravo da mislimo da možda ipak jesmo društveno odgovorni i sve ono što bismo možda koristili za poslovne poklone i slično stavimo na hrpu i pokušamo pomoći nekom kome je to zaista važno. Naučimo jako puno kroz razne situacije s udrugama kojima pomažemo, naučimo njihove potrebe, a naučimo i jako puno o životu. Uvijek smo na dobitku i jedni i drugi'', kaže Torti.

Osmogodišnji Fran samo je jedan od korisnika udruge kojima će novo vozilo značajno olakšati odlazak na terapiju i preglede, a njihovi roditelji moći će brinuti malo manje barem kada je o sigurnom i adekvatnom prijevozu njihova djeteta riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

''Fran, kao i većinom sva djeca s tom i sličnom dijagnozom se ne smiju voziti javnim prijevozom. Tako da njima ovako nešto jako puno znači. Ne znam uopće riječi kojima bi opisala tako nešto'', zahvaljuje na donaciji Martina Petrunić, Franova mama.

Još jednom od srca hvala našem korporativnom parteru, tvrtki Star Import na velikodušnoj donaciji!

Image

Ljubav je na selu

dokumentarna sapunica
Hrvatska - 2021
Ponedjeljak - nedjelja u večernjem terminu
Voditelj
Anita Martinović
Gledaj na
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Grickaj sa špičekom!

Ovo je recept za kojim su svi poludjeli!

Play ponuda

Više s weba