Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
'E.T.'

Zašto je Spielberg dodijelio ulogu mladom Henryju Thomasu?

Vjerovali ili ne, ali bilo je jako teško naći odgovarajućeg glumca za ulogu dječaka Elliotta u fantastičnom obiteljskom filmu 'E.T.'.

Image
Foto: Cinephilia
Press/ 29.11.2017. u 12:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Voditeljica audicije, Marci Liroff nakon dugo vremena otkrila je sve o potrazi za dječakom koji bi se savršeno uklopio u ovaj film i ulogu.

„Bila sam voditeljica audicije i pokušali smo naći glumca za glavnu ulogu. Većini klinaca koje smo pogledali dali smo uloge Elliottovih prijatelja. S obzirom na to da su oni svi bili djeca, htjeli smo provjeriti kako se međusobno slažu. Svi su bili u jednoj prostoriji i zatražili smo da zaigraju Dungeons & Dragons. Većina je bila za mlađeg brata glumice Drew Barrymore, ali shvatili smo kad su se igrali da se nitko nije zapravo mogao složiti i sprijateljiti s njim“, rekla je Marci i dodala kako je tada ponovno morala tražiti novog dječaka.

Vrlo brzo Spielberg je zaprimio telefonski poziv u kojemu mu je rečeno da je jedan dječak došao iz Teksasa i da bi želio okušati se u ovoj ulozi. Tada devetogodišnji  Henry Thomas dobio je priliku života koja ga je proslavila.

Image
Foto: Buzzfeed
Image
Buzzfeed

„Improvizacija je bila toliko iskrena i od srca. Jednostavno nisam mogao vjerovati da se radi o devetogodišnjem djetetu. Ponašao se tako odraslo. Nad svojom glumom imao je potpunu kontrolu, odlično je izražavao emocije“, komentirao je Spielberg za jedan američki časopis.

Nakon što je Thomas završio probnu scenu, Steven mu je rekao: „Maleni, dobio si posao. Ne mogu dočekati da sve ovo ponovimo.“

Svojim talentom Thomas Henry uspio je osvojiti jednog od najpoznatijih redatelja današnjice, Stevena Spielberga.

Talentiranog dječaka gledajte u odličnom filmu „E.T.“ ovu subotu u 22:10 na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ona je u vezi

Jovan i Paulina iz 'Ljubav je na selu' ne mogu zaboraviti jedno drugo: 'Ima nešto u nama da smo se tako poželjeli...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba