Željka Klemenčić je prije Božića s RTL-ovim čitateljima podijelila recept za keksiće koje priprema svakog Božića, a na Instagramu je pokazala kako su joj ispali.
"Kolače pečem nekoliko dana ranije, ali to sam već svela na neku normalu - uvijek pečem biskotije od lješnjaka i pravim tartufe od tamne čokolade. Bit će još nekih suhih keksa da s djetetom isprobam sve te kalupiće u obliku svinja, slonova, raketa i zečeva", rekla je Željka uoči blagdana, dodavši da mnogo kolača i dobije:
"Punica peče orehnjaču i makovnjaču. Moja mama peče biskupski kruh. Svi peku još jedno tri vrste suhih kolača, i donesu ono što su poslale susjede, snahe i slična ekipa."
Podsjetite se recepta za biskote sa šafranom koji je dala Željka!
Biskoti od šafrana
Sastojci:
100 g maslaca
1 g šafrana
2 velika jaja
140 g šećera
300 g brašna
1 i pol žličica praška za pecivo
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Otopite maslac i u njemu šafran. Razmutite jaja sa šećerom pa spojite s maslacem. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Od tijesta formirajte dvije štruce. Pecite ih na limu obloženom masnim papirom oko 25minuta. Izvadite štruce iz pećnice i smanjite temperaturu na 125 stupnjeva. Vrlo oštrim nožem narežite štruce na centimetar debele ploške. Pecite ploške još 15 minuta na nižoj temperaturi.