Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Znate li tko stoji iza dobro nam poznatih uvodnih melodija popularnih serija?

Od hard rocka, do trip-hopa, serije su odličan izvor kvalitetne glazbe.

Image
Press/ 30.10.2015. u 18:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako nama njihovo ime gotovo ništa ne znači, kanadska rock-grupa Barenaked Ladies snimila je magapopularnu uvodnu pjesmu za Teoriju velikog praska. U njoj pjevaju o razvoju Zemlje, od samih početaka svemira sve do danas. Chuck Lorre i Bill Prady, autori serije, čuli su ih na koncertu u Los Angelesu i odlučili da će im oni snimiti špicu. Dugo su nagovarali frontmena grupe Eda Robertsona da napiše tekst i da ga uglazbi, a pjesma je svjetlo dana ugledala u listopadu 2007. godine. Kako je serija postigla veliku gledanost, 2010. u izboru magazina TV Guide, pjesma je od strane čitatelja proglašena šestom najboljom uvodnom špicom.

Još jedna uspješna serija s potpisom Chucka Lorrea je Dva i pol muškarca. Upravo je on autor uvodne pjesme koju pjevaju Charlie Sheen, Jon Cryer i Angus T. Jones. Ova zarazna pjesmica snimljena je prije emitiranja serije, a sve do zadnje sezone prati odrastanje najmlađeg člana obitelji Harper. Naime, na početku pjesme Jake je još uvijek dijete, ali što dalje odmiču sezone, tako i on u uvodnom jinglu stari. Sheenovim odlaskom u devetoj sezoni njegovo mjesto ne ostaje prazno, već ondje uskače Ashton Kutcher. Dakle, kroz 12 sezona za seriju je snimano 4 uvodne špice, a jedino Cryer ostaje ne promijenjen.

Franšiza CSI Anthonya E. Zuikera i producenta Jerryja Bruckheima ostaje vjerna samo jednom jedinom bendu – velikom The Who. Sve četiri inačice započinju s njihovim pjesmama: CSI: Crime Scene Investigation s"Who Are You", CSI: Miami s prepoznatljivim vriskom iz "Won't Get Fooled Again", CSI: NY i žestoki "Baba O'Riley", te najnovije izdanje CSI: Cyber s "I Can See for Miles".

Doktor House započinje remixom pjesme "Teardrop" dua Massive Attack. Pjesma u originalu nije instrumental, ima lyricse i glavni vokal, međutim, za potrebe serije ukomponirane su solaže s početka i s kraja pjesme. Serija vrvi glazbenicima – Hugh Laurie svira bluese, a Jesse Spencer u slobodno vrijeme voli svirati gitaru i klavir.

Kako sam upoznao vašu majku ima jednu od najzaraznijih pjesama. Ono što čujemo u špici samo je jedan dio pjesme „Hey Beautiful“ benda The Solids. Ono što ovu špicu čini zanimljivom je da se kroz devet sezona često prilagođavala radnji epizode koja bi slijedila.

U današnje vrijeme ponekad prekomercijalne glazbe, pravi je užitak čuti dobro isproducirani  glazbeni komad koji slijedi prije omiljene serije. Budite uz RTL i RTL2 i svakodnevno pjevušite zarazne melodije.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ona je u vezi

Jovan i Paulina iz 'Ljubav je na selu' ne mogu zaboraviti jedno drugo: 'Ima nešto u nama da smo se tako poželjeli...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba