Novosti

Zoran Šprajc svladao prvi dio velebitske Premužićeve staze!

Popularni RTL-ov voditelj objavio je galeriju odličnih fotografija i snimaka s Velebita

RTL.hr
16.09.2021 11:30

Zoran Šprajc, urednik i voditelj RTL Direkta, na društvenim mrežama sa svojim prijateljima i pratiteljima često dijeli svoje avanture i podvige. Ovoga puta s razlogom je ponosno objavio kako je za manje od pet sati uspio svladati prvi dio, dug 17 kilometara, zadivljujuće velebitske Premužićeve staze.

Uz objavljenu galeriju fotografija i snimaka je napisao:

"Nije riječ o čuvenoj sceni iz Orkanskih visova kako ste mogli pomislit po naslovnoj fotografiji, nego o kliktaju sreće što sam konačno ostvario davnu želju da Premužićevom stazom prošetam visinama sjevernog Velebita. Premužićeva je apsolutno najimpresivnija planinska staza za nas amatere male snage i još manje kondicije, ali svih 17 kilometara prvog dijela staze proći u manje od pet sati, to je rezultat na kojem bi mi pozavidjeli i mlađi umirovljenici.

OK, nisam se penjao na obližnje vrhove jer sam se i ovako nagutao straha nad ponorima i liticama od pedeset metara dubine i visine, al ima vremena, cijela mladost je još preda mnom. Al ne bih ni ovo postigao bez vjerne družbe Prvog Pješačkog Društva, osnovanog u pizzeriji na samom vrelu Gacke, večer uoči uspona. Nakon nekoliko božanskih pizza s janjetinom, dimljenom piletinom, dimljenom pastrvom, češnjakom i mozzarelom i Mont Blanc se činio manji od Žumberka.

U povratku opet Gacka i pastrve na mlinarski i dva dana spavanja."

Na napornoj, ali ispunjavajućoj avanturi čestitali su mu mnogi obožavatelji, među kojima je bilo i duhovitih komentara:

"Čestitam na pohodu po Velebitu. Ja bih odustala već tamo negdje oko trećeg kilometra."

"Gledajući slike i te kozje puteve, mislim da bih od straha se uneredila."