Novosti

Zrinka Cvitešić danas slavi 42. rođendan

Donosimo vam zanimljive činjenice iz života uspješne glumice i zvijezde serije 'Vratit će se rode'

RTL.hr
18.07.2021 20:00

Zrinka Cvitešić rođena je u Karlovcu 18. srpnja 1979. godine.

Zrinka je glumački talent pokazala već u osnovnoj školi Turanj gdje je bila članica dramske grupe. Nakon toga glumila je u gradskom kazalištu Zorin dom, gdje je ostvarila svoju prvu glumačku ulogu u predstavi 'Pepeljuga'.

Zanimljiva crtica iz Zrinkina života je kad je nastupala u karlovačkom Domu Hrvatske vojske gdje ju je čula Amerikanka koja je u Hrvatskoj radila s djecom s ratno pogođenih mjesta i koja je vlasnica privatneakademijeu SAD-u. Na tom je koncertu Zrinka otpjevala pjesmu 'Ne plači Argentino' iz mjuzikla 'Evita', njezinom izvedbom Amerikanka je bila toliko fascinirana da je 17-godišnjoj Zrinki ponudila prestižnu stipendiju Barkley Collegea of Music. Iako je tu stipendiju Zrinka prvo prihvatila, u posljednji je tren odustala od puta u Ameriku.

Zrinka je prvo planiralaupisati Veterinarski fakultet jer jako voli životinje, posebno konje, no ljubav prema glumi je ipak bila jača. Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu diplomirala je 2002. godine, a tijekom svog školovanja već je bila ostvarila nekoliko kazališnih, televizijskih pa i filmskih uloga.

Prvu filmsku ulogu Zrinka je imala u filmu 'Rano buđenje' 1999. godine. Uslijedile su njezine brojne uloge za koje je nagrađena. Tako je za film 'Na putu' dobila Zlatnu Arena 2010. godine za najbolju ulogu u filmu, a za isti je film dobila i Nagradu za najbolju glumicu u Aleksandriji. Na Berlinskom je festivalu iste godine dobila Nagradu Shootin Stars, a Nagradu Zlatna mimoza dobila je u Crnogorskom Herceg Novom.

Zrinka je od 2014. u vezi s nogometašem Nikom Kranjčarom. Upoznali su se kada je Zrinka zbog poslovnog angažmana na West Endu bila u Londonu, gdje je i Niko boravio.

Zrinku Cvitešić kao Milicu gledajte u seriji 'Vratit će se rode' od ponedjeljka do petka u terminima 9:05, 13:15 i 19:25 na kanalu RTL Adria.