Novosti

Zvuči nevjerojatno, ali on je najpoznatiji nepoznati glumac svih vremena - jedini koji je glumio u svim...

Veliki ste fan 'Ratova zvijezda', ali on vam ne izgleda poznato i prvi put čujete njegovo ime? Razlog je jednostavan...

RTL.hr
18.02.2021 20:00

Pune 42 godine britanski glumac Anthony Daniels glumio je neurotičnog, tjeskobnog, odanog i dražesnog droida C-3PO, koji je mnogima bio i ostao najdraži lik filmske sage 'Ratovi zvijezda'.

Najpoznatijeg člana 'Ratova zvijezda' ne biste prepoznali na ulici, što je i njemu na početku krajem sedamdesetih poprilično teško padalo. Dok su njegovi kolege s kojima je svakodnevno radio sve više postajali popularni i uživali u slavi, Danielsa su čak producenti zamolili da izbjegava premijere i ostale događaje povezane s 'Ratovima zvijezda' kako bi održali iluziju da je C-3PO stvarno robot.

"Nitko me nije intervjuirao, nitko nije javno rekao da sam dobro obavio posao. Nije bilo ugodno". Kasnije se pomirio s tim.

Dok su drugi svoj uspjeh slavili javno, Daniels je ostao gotovo anoniman. U svojim memoarima 'I Am C-3PO: The Inside Story' , Daniels je otkrio kako mu se ispočetka nimalo nije svidjela ideja da glumi u znanstveno-fantastičnom filmu: "Kada mi je agentica 1977. rekla da George Lucas priprema znanstvenu fantastiku, nisam bio zainteresiran. Ali natjerala me da idem."

Na svu sreću, redatelj Lucas mu se svidio, kao i scenarij, no glumiti C-3PO-a nije bilo nimalo lako,na setu su svaki put trebala dva sata da mu odjenu kostim, neugodan metalni oklop mu je poprilično ograničavao pokrete. Uglavnom je stajao po cijele dane, jer nije mogao savijati koljena i kukove.

Za razliku od ostalih kolega koji su normalno starili i mijenjali se, Daniels je morao paziti i na svoj izgled jer se nije smio udebljati, a opet je morao i biti snažan da cijeli dan nosi metalni kostim.

Čim bih imao vremena i prilike, svaki dan sam malo vježbao, ne vježbe za izgrađivanje mišića, već samo da očuvam one što postoje."

Anthonyja Danielsa kaoC-3PO-a gledajte u hitu u sedmoj epizodi znanstveno-fantastičnog spektakla 'Ratovi zvijezda: Sila se budi' u petak u 22:15 na RTL-u.