Večera za 5 na selu

AJOJ, MOGLO JE BITI KOBNO: Anica se toliko smijala da se skoro ugušila dok je jela desert

Novi tjedan kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' je pred nama – aktualna je ekipa iz Osijeka i okolice, a prvu večer kuha Mirjam Koški

RTL
07.03.2023 08:00

Mirjam Koški svoje je protukandidate u ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu' ugostila u Osijeku, a upravo ova 47-godišnja privatna poduzetnica ovog tjedna 'probija led'. Domaćica je za sebe rekla kako je hiperaktivna, vesela, tvrdoglava i da puno priča. Jako voli slavonske običaje, tamburicu, druženje i kartanje s prijateljima te tradicionalnu hranu. Za sastojke svoje večere izabrala je tikvice, rižu, svinjski file, jaja, kiselo vrhnje, kajsiju i sir, sve iz OPG-a.

Od svih ovih sastojaka nisam ljubitelj jedino riže", rekao je Ivan Leljak iz Belog Manastira.

Mirjam je predjelo nazvala 'Raskošna košarica', recept kojeg je sama smislila, a glavni su sastojak tikvice koje je punila sirom, rižom i mljevenim mesom. Objasnila nam je i kako se počela bavti privatnim poduzetništvom jer je po zanimanju biotehničarka.

Počela sam na osječkoj glavnoj tržnici, a onda sam na dan grada Osijeka otvorila svoj prvi butik s odjećom. Sada ih imam tri", pohvalila se i dodala kako joj je pandemija malo pomrsila račune. Ipak, kćer joj je velika pomoć koja je krenula njezinim stopama.

Jedno pečeno, fino, slatko, osvježavajuće jaje na oko. Zove se tako jer izgledom podsjeća na jaje na oko", opisala je Mirjam svoj desert nazvan 'Čarolija okusa', kombinaciju biskvita, kajsija i sira.

Desert volim jako, meni je bitno da nije presladak. Normalno da je desert sladak, ali da nije ono da ide u šećer nego u voće i povrće", zaključila je Anica Zoraja , umirovljenica iz Višnjevca.

Iza glavnog jela, 'Zimske idile' krije se lungić u umaku od jaja, limuna i kiselog vrhnja.

Kuhati prva ima i prednosti i nedostataka zato što ću sve odraditi i onda sljedeća četiri dana lijepo idem u goste. Nedostatak – neće biti atmosfera baš najbolja. Dok se upoznamo, vidimo tko je za šalu, kako tko 'diše'. Nadam se tipičnim Slavoncima koji su otvoreni, komunikativni i društveni", rekla je domaćica.

Ekipa se na prvu dobro složila, a Anica je zaključila kako je Ivan 'pijetao među kokama' jer je jedini muškarac ovog tjedna.

Nakon što su s tanjura počistili predjelo, glavno jelo nije sjelo baš svima.

Jaja mi uopće nisu išle u toj kombinaciji. Sve je bilo dobro, i meso i pire krumpir, ali meni jaja uopće ne idu u takvoj kombinaciji", bila je iskrena Bojana , umjetnica i mlada majka iz Vukovara.

Nek je nama gica", rekla je Anica nakon što je Mirjam otkrila da je prvi plan zapravo bio napraviti hobotnicu.

Tijekom deserta već su svi bili toliko opušteni da je Anica ispričala i vic o jajima na oko, a od smijeha je jedva govorila.

Meni je bilo neugodno oko tih tema, Anica je poticala taj razgovor", ipak je bio suzdržan Ivan.

Za iznenađenje večeri, Mirjam je dovela malu šokicu Martu koja je u pratnji gitare pjevala tradicionalnu slavonsku pjesmu. Domaćica je za svoju večeru dobila visokih 37 bodova, a jedva čekamo vidjeti što nam ova luda ekipa nosi kroz sljedeće dane.