Večera za 5 na selu

Danijela otkrila zašto se nakon 18 godina vratila u Hrvatsku: 'Nisam mu to htjela poželjeti'

Nakon 18 godina radnog vijeka u Njemačkoj, Danijela se s obitelji nedavno preselila u Makarsku

RTL.hr
11.02.2023 13:00

Poduzetnica Danijela Rašić Matoš nekad je živjela u Njemačkoj, no vratila se prije nekoliko godina te otad vodi svoj restoran, uživa u majčinstvu, druženju s prijateljima i kuhanju. Ljubiteljica je mediteranske kuhinje, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se iz ljubavi prema hrani. Nije uspjela pobijediti iako se mnogo potrudila u pripremi večere. Tijekom kuhanja, produkciji je ispričala svoju životnu priču.

"Radila sam cijelo vrijeme kao kuhar, ali kasnije kada sam izučila zanat, upoznala sam supruga koji je bio voditelj objekta. Onda smo shvatili da bi bilo najbolje da radimo za sebe. Ja u kuhinji, a on kao konobar", rekla je. U Njemačku je došla sa 18 godina, kako je rekla, s 50 maraka u džepu.

"Poduzetnik u inozemstvu je biti puno lakše nego ovdje jer si osiguran od strane države. Imaš prava, zemlja je sređena, zakoni su regulirani, na sigurnoj si strani kako god", rekla je. Ipak, odlučila se vratiti kući.

"Glavni razlog je bio taj što sam rodila sina i odgajala sam ga normalno, kako su i mene moji roditelji odgajali. Nakon izvjesnog vremena to dijete s tobom počne pričati njemački jezik. Tu je bilo gotovo. Tu smo rekli dosta. Otišla sam mlada, znam što sam sve prošla i nisam to htjela njemu poželjeti", zaključila je.