Večera za 5 na selu

Goranski nadjev nije se pokazao kao najbolji izbor za predjelo

Večeras je u 'Večeri za 5 na selu' kuhala 31-godišnja Antonela iz Brod Moravica.

RTL.hr
15.11.2022 21:30

Na jelovniku simpatične Antonele našli su se između ostalog sastojci poput špeka, jaja, piletine, njoka, ali i ruma . Mislim da bi to sve trebalo biti domaće", komentirali su momci, a Petra je rekla da nije veliki ljubitelj ruma, ali ako je u kolačima u malim količinama, voljna je kušati. Antonelin jelovnik sastojao se od predjela naziva Šareni tanjur, glavnog jela Smotano pile i deserta Pijane kocke. Imena jako malo otkrivaju, ali puno toga govore", šaljivo je komentirao Matija. Očekujem da će baza biti tradicija. Za razliku od jučer domaćica me iznenadila – bila je super", rekao je Ivica prije večere.

Antonela Rački

Kad je stiglo vrijeme da svi sjednu za stol Antonela je za predjelo servirala tradicionalno jelo njezina kraja, Goranski nadjev. Ovo je bila jednostavnija varijanta, na brzinu po meni. Nije to Goranski nadjev kakav je inače", rekao je Matija te dodao da je to tipičan uskrsni doručak koji je bio previše obilan pa mu je glavno jelo palo u drugi plan.

Antonela Rački

Došlo je vrijeme za glavno jelo Smotano pile, a Antonela je otkrila da je sama napravila i njoke. Meni je bilo prelijepo, a pile je bilo zamotano kao da ga je pravi kuhar motao", rekla je Petra.

Antonela Rački

Mislim da je glavno jelo bilo baš pravo iznenađenje, možda je nijansu piletina bila nedovoljna sočna, ali zapravo jako, jako fina kao i njoki. Jako ukusno glavno jelo!" pohvalio ju je Ivica. Matija je otkrio da inače ne voli piletinu. Inače nisam ljubitelj piletine, ali uživao sam kao da nije bilo piletine!" objasnio je Matija.

Antonela Rački

Desert Pijane kocke razveselile su goste, a komentirali su da Antonela nije stavila previše ruma već se fino osjećala kava.

Antonela Rački

Uslijedilo je ocjenjivanje: Petra je dala čistu desetku, Ivica devet jer mu predjelo nije bilo na razini kao i glavno jelo i desert, Matija joj je dao također devet, a Tomislav desetku i posebno pohvalio kolač.