Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Jure - inovator!

KAKVA METODA! Jeste li ikad vidjeli ovakvo odvajanje žumanjca od bjelanjka?

Hoćete li isprobati njegovu metodu? Jure je, tijekom pripreme deserta, pokazao kako odvaja žumanjce od bjelanjka.

RTL.hr/ 6.12.2022. u 9:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prvi domaćin 'Večere za 5 na selu' bio je Jure Jambrošić iz naselja Pravutina. U goste su mu došli glazbenik Marijo, ekonomist Kristijan, slikar Robert i obrtnica Marina. Jure je po zanimanju CNS operater, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavio se prvenstveno zbog dobrog druženja. U osebujnom jelovniku Jure je za predjelo predstavio '4 godišnja doba', glavno jelo nazvao je 'Gušti su gušti', a desertu je nadjenuo ime 'Pravutinska bura'.

Nakon što je stavio glavno jelo pod peku, Jure se bacio na 'Pravutinsku buru'. Njegov je to naziv za legendarni 'Ledeni vjetar'. "Pravutinska bura je po našem ledeni vjetar. Moramo odvajati bjelanjke od žutanjaka, ne znam jeste li ikad vidjeli ovaj princip?"; zapitao se Jambrošić dok je plastičnom bocom 'usisavao' žumanjce od bjelanjka. Njegova je to, kaže, metoda.

"To je moja metoda, sam sam se sjetio toga, vakuum radim. To radim po svome, neki rade na neki drugi način, ali meni je ovako puno jednostavnije. Vidite i sami da je praktično, sad, ovisi kako kome", dodao je Jure. Obožava slatku hranu. "Volim sve", zaključio je tijekom spravljanja deserta. Iako voli raditi kolače, puno češće kolače radi njegova supruga, koju je, inače, upoznao u gostionu - sasvim slučajno! "Ne znam čime sam osvojio suprugu, svojom sposobnošću, barem je to moje mišljenje", povjerio se Jure.

'Večeru za 5 na selu' ne propustite svakog radnog dana od 20.15 sati na RTL-u !

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
od 30. siječnja

Vraća se 'Večera za 5 na selu'! Najdugovječniji kulinarski show nove avanture počinje u Dubrovniku

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba