Večera za 5

Jana ima vrlo zanimljiv hobi: 'Provodim vrijeme i svirajući gong i tibetanske zdjele'

Jana radi kao asistentica na građevinskom fakultetu u Rijeci, priprema doktorat, a svaki slobodni trenutak provodi sa svojom šestogodišnjom kćeri Demetrom. Za sebe kaže kako joj je zdravlje jako važno pa tako preferira makrobiotiku, vegetarijanstvo i sirovu hranu, a rado zasvira na gongu i tibetanskim zdjelama...

RTL TV
26.10.2020 13:00

Dolazim iz Opatije; 16 godina živjela sam u Ljubljani, a nešto čak i u Americi. Radim kao asistentica na građevinskom fakultetu u Rijeci, držim vježbe iz Osnova planiranja i arhitektonskih konstrukcija. Trenutno radim na doktoratu, a riječ je o analizi klimatske prilagodljivosti tradicijske arhitekture otoka Krka s namjerom da utvrdim i pokažem kako je moguće graditi stambene kuće na način da se što manje zagađuje okoliš tako da se iskoriste klimatske osobitosti mikrolokacije", kaže Jana i otkriva tko je njezina najveća radost.

Večera za 5 na selu

Skupljam bilje, provodimvrijeme na zraku, u prirodi, u šetnjama uz more... Volim crtati, svirati, pjevati, plesati... , kaže Jana i objašnjava svoju ljubav prema neobičnim glazbalima.

Večera za 5 na selu

Volim muziku pa provodim vrijeme i svirajući gong i tibetanske zdjele. Shvatila sam da se pomoću glazbe može puno napraviti na dobrom raspoloženju i zdravlju, a s obzirom na to da se meni sve nekako vrti oko zdravlja, to je bilo nešto što me privuklo", kaže i otkriva da je rano počela kuhati i otkrivati razne kuhinje. Počela sam kuhati već negdje s četiri godine. Kako volim dobro jesti, naučila sam i dobro kuhati, a kako se volim brinuti o zdravlju, malo sam se preusmjerila u neka druga područja, a ne samo u našu uobičajenu, tradicijsku kuhinju. Počela sam proučavati makrobiotiku, vegetarijanstvo i sirovu prehranu i danas kuham kombinaciju svega toga."

Večera za 5 na selu

Jana će danas kuhati u 'Večeri za 5 na selu', a njezinu večeru ne propustite pogledati u 20 sati na RTL-u!