Večera za 5

Jasmina: 'Zbog supruga sam se preselila iz grada na selo, što je samo dokaz da ljubav čini čuda'

Domaćica Jasmina dolazi iz Bobote, gdje se preselila iz Osijeka kad se udala. Majka je dvoje djece, a sa suprugom radi na njihovu gospodarstvu iako dotad nikada nije radila na selu. Uz pomoć najmilijih, brine se o svemu na imanju, ponajprije o životinjama od kojih imaju svinje, telad, junad, piliće, patke, purane..., a uzgajaju i puno povrća.

RTL.hr
08.07.2019 13:00
Bobota

Imam 39 godina, živim i radim u selu Bobota. Majka sam dvoje djece, imam supruga i svi zajedno radimo na ovom gospodarstvu. Na našem imanju isključivo se bavimo svinjogojstvom i govedarstvom, to su naše osnovne djelatnosti, s tim da radimo i zemlju. Imamo telad, junad i oko 140 svinja; krmače, neraste, kokice, patke, purane, i to je to", rekla je Jasmina i otkrila kako joj se svidio život na selu.

Jasmina i traktori

Možda je lakše ući u gradu u trgovinu i sve to kupiti, ali ovdje ipak radite i mučite se i onda vidite proizvode svoga truda koje kasnije koristite i dijelite dalje. Jako sam sretna i ponosna kad mogu podijeliti nešto sa svojim susjedima, rodbinom, prijateljima... Prije sam radila u jednoj finoj trgovini, bavili smo se prodajom muške i ženske konfekcije i zaista nikad nisam bila u dodiru s nekim seoskim poslovima, a pogotovo ne sa selom. U Bobotu sam došla prije dvije godine, živim i radim s mojim mužem, što je samo dokaz da ljubav čini čuda", kaže Jasmina i nastavlja:

Jasmina u štali

Imamo i traktor, star više od četrdeset godina i zaista je dao sve što je mogao dati - iako nas još služi jako dobro. Imamo i presu s kojom prešamo bale slame, djeteline... Imamo još jedan noviji traktor, koji nam je dosta olakšao poslove i s njim najčešće oremo i tanjuramo, a u silosima čuvamo hranu za životinje. Osim svinjogojstvom, naše gospodarstvo bavi se i govedarstvom. Ovdje imamo pet junaca, koji su teški oko 150 kilograma, a kad budu oko 550 kilograma, onda idu na utovar. Kod nas je sve sigurno za jelo, zdravo i domaće - nema špricanja", kaže domaćica koja se nada da će se kod nje na večeri ponajprije svi dobro zabaviti.

Jasmina i kći u kuhinji

Očekujem dobro i raspoloženo društvo, to mi je najvažnije. Ne zanima me pobjeda, bitno mi je samo da se dobro provedemo i družimo", zaključila je Jasmina.

Kulinarski show Večera za 5 na selu" gledajte od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat te u petak u 20 sati samo na RTL-u!