Play ponuda
Play ponuda
Svestrana umjetnička duša

Umjetnica Duška Zaninović i njezin suprug sami napravili kuću u Bilicama: 'Ja sam je dizajnirala, on izgradio i zajedno smo je uredili našim rukotvorinama'

Duška je kreativka bez granica čijim talentima nema kraja; ona slika i vodi izložbe, dizajnira, izrađuje rukotvorine, piše i pjeva pjesme te proizvodi likere, kekse i džemove.

Image
Foto: RTL
RTL TV/ 7.9.2020. u 14:00
Play ponuda

Svestrana umjetnička duša tri su riječi kojima se najbolje može opisati simpatična Šibenčanka Duška Zaninović, poznatija kao Duki. Iako je po zanimanju odgajateljica, Duška se bavi se slikarstvom te je održala brojne izložbe u Šibeniku i šire, a uz to oslikava te izrađuje odjevne predmete i nakit. No tu njezina kreativnost i talent ne staju, Duška piše i komponira pjesme još od mladosti te pjeva.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Završila sam školu za odgajatelje, iako sam uvijek željela slikati i baviti se slikarstvom, ali je moj tata uvijek govorio - kako ćeš ti gaće na štapu nositi i čekati da prodaš sliku, ne možeš od toga živjeti, prvo ti završi nešto pa crtaj koliko hoćeš – i tako je i bilo. Bila sam strašno plodna u životu, voljela sam pjevati, jedno vrijeme sam malo i komponirala, pa sam slikala, oslikavala odjevne komade, radila nakit i svako malo održala neku izložbu, pa sam bila na televiziji, a onda smo se muž i ja odlučili napraviti kuću!“ otkriva Duška koja je sa suprugom Ivom Zaninovićem izgradila kuću u Bilicama u Šibeniku.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„To nam je životni projekt, to je kuća u koju smo uložili sve svoje talente i svu svoju kreativnost, ja sam dizajnirala kuću, a on je izvršitelj radova te smo je zajedno uredili svojim rukotvorinama“, objašnjava Duki, koja ima i zabavnu priču o tome kako su se suprug i ona upoznali.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Moj muž je iz Šibenika i postoji jedna jako zanimljiva anegdota. Naime, ja sam se rodila u ulici Ive Zaninovića, a moj muž se zove Ivo Zaninović i rodila sam našu kći Ivonu kod primariusa Ive Zaninovića, nadam se da nema mrtvozornika Ive Zaninovića jer ću onda živjeti vječno!“ prepričava kroz šalu simpatična Šibenčanka koju je suprug osvojio – jelom!

„Hodali smo 3 godine prije nego smo se oženili, on je bio galeb i mislio je da će me lako smotati, ali se namučio kad je shvatio da ne može tako lako s jednom lavicom, a i on sam je lav. Međutim, Ivo me je osvojio pilećim paprikašom, pala sam na pileći paprikaš! Pa možete li to vjerovati?!“ kroz smijeh izjavljuje umjetnica koja svoju kreativnost voli izraziti i na tanjuru.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Moja mama je bila kuharica i kuhala je odlično, godinama nakon sam osjećala okus i miris jela koje je ona spremala pa sam po tom sjećanju i ja nastavila kuhati“, kaže Duška koja voli eksperimentirati u kuhinji, ali voli i tradiciju svog kraja pa tako cijeni stare recepte i jela. Vesela, vedra i komunikativna domaćica Duška svojim će gostima prirediti pravu šibensku večeru i feštu u 'Večeri za 5 na selu' te se nada dobroj zabavi i ukusnim jelima. A gledateljima će možda biti poznata jer je ranije sudjelovala u 'Večeri za 5' i 'Punom parom', a 2015. godine kuhala je i u drugoj sezoni RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

Duškinu večeru, koja je ujedno i prva večera dvanaeste sezone, ne propustite pogledati večeras u 20 sati na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Marija Cvetković

Prije tri godine bankarstvo je zamijenila glazbom

Play ponuda

Više s weba