Play ponuda
Play ponuda
Dalmatinka u Slavoniji

Vesela Milka prepričava svoj životni put: Sa 16 godina otišla iz Omiša u Pariz, ondje upoznala supruga i preselila se u Kanadu, no nema joj do Slavonije!

Milka Đurković je najstarija natjecateljica slavonskog tjedna 'Večere za 5 na selu' od koje su ostali kandidati mogli puno toga naučiti, a njezino bogato životno iskustvo uvijek je bila nezaobilazna tema za večerama.

Image
Foto: RTL
RTL TV/ 9.10.2020. u 18:00
Play ponuda

„Ja sam Dalmatinka s dugogodišnjom adresom u Slavoniji. Rođena sam poviše Omiša, školovala sam se i radila u Parizu, pa u Kanadi, a sad živim u Slavonskom Brodu i uživam u Oprisavcima“, kratko se opisuje simpatična Milka koja je vrlo mlada napustila obitelj i otišla u inozemstvo „trbuhom za kruhom“.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Imala sam teško djetinjstvo jer sam bila najstarija od četvero djece. Imala sam puno zadataka, ona je nosila mlijeko, bavila se kravama i zemljom, a onda me je otac sa 16 godina poslao u Pariz kod rođakinje na školovanje i na tome sam mu iznimno zahvalna“, otkriva Milka koja u početku nije znala jezik pa je radila kao ispomoć u restoranima dok nije naučila pričati francuski.

„Gulila sam krumpir u restoranu, ali plaća nije bila dobra pa sam našla posao u tvornici kobasica, gdje sam brzo napredovala, pa sam kasnije radila u tvornici telefonskih kablova i onda sam upoznala svog supruga“, prisjeća se Milka koja s puno ljubavi i nostalgije u očima priča o svojoj ljubavi života i preminulom suprugu.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Upoznali smo se u Parizu, on nije znao jezik pa mu je trebala moja pomoć da nađe posao kod urara. Nakon svog posla išla sam s njim da zajedno tražimo posao. No to nije bila ljubav na prvi pogled, u početku smo bili prijatelji i onda kako smo se družili, tako mi se počeo jako sviđati pa sam ga zavela. Onda je to bila prava ljubav, vjenčali smo se i živjeli još neko vrijeme u Parizu, a onda smo se preselili u Kanadu. Ondje smo došli s 12 dolara pa smo posudili novac da pokrenemo vlastiti posao – bavili smo se zlatom. 1973. godine smo se vratili u Hrvatsku, u Slavonski Brod, ja sam bila trudna i odlučili smo ostati u Slavoniji“, kaže rođena Dalmatinka koja često posjećuje južniji kraj, ali u mjestu Oprisavci je našla svoj mali raj.

Image
Foto: RTL
Image
RTL

„Ovdje uživam, obrađujem veliki vrt, uzgajam voće i povrće. A najviše me veseli druženje s mojim prijateljicama kojih imam ih puno“, govori Milka, a jedna od tih prijateljica je i Marija Pitlović, njezina kuma i „druga“ koja također sudjeluje u 'Večeri za 5 na selu'.

„U show me prijavila kuma Marija i zbog nje sam tu. Molila me je da idem jer nije htjela sama sudjelovati i sad se skupa natječemo. Pobjeda mi nije važna, važno mi je da sam upoznala tri nova prijatelja i to mi je najveće bogatstvo“, skromno ističe vesela umirovljenica.

Milkinu večeru ne propustite pogledati danas u 20 sati na RTL-u!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image

Andrija Buković, 27 godina

Play ponuda

Više s weba