Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
EKSKLUZIVAN INTERVJU

Kuhar Božidar Miodragović za RTL.hr o sudjelovanju u showu: 'Mislim da su gledatelji prepoznali moju iskrenost!'

O ocjenama, kuhanju, protukandidatima. S Božidarom smo popričali o pojedinostima sa snimanja 'Večere za 5 na selu', koju je svakako ovaj tjedan obilježio

Image
Foto: Večera za 5 na selu
RTL.hr/ 31.12.2022. u 11:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osebujan i karizmatičan kuhar i međunarodni sudac Božidar Miodragović iz Bjelovara svakako je svojim komentarima začinio ovo specijalno blagdansko izdanje 'Večere za 5 na selu'. Već je na početku tjedna istaknuo kako mu je cilj pobijediti kako bi svima dokazao da je on pravi znalac, a i tema mu je, kaže, stopostotno pogođena. Voli spremati i kuhati blagdanska jela, što se posebice vidjelo na njegovom bogatom blagdanskom stolu u srijedu. Tu je večeru pratio svaki peti Hrvat, odnosno 500.000 gledatelja, dok su društvene mreže bile pune komentara poput 'Kad će taj petak i proglašenje?'. Naime, prošli put je Božidar na proglašenju vikao na druge kandidate jer je smatrao kako nisu ocjenjivali njegova jela već karakter, a to se ponovilo i sada. Njegova je reakcija bila burna, a opet je ostatku ekipe (osim Ivanu) zamjerio dogovaranje. Dario, Snježana i Bernardica pak tvrde da ga nije bilo te da su igrali fer, no Božidara se u to ne može uvjeriti. Za RTL.hr je skupio dojmove, obrazložio poneke ocjene i otkrio što si želi u Novoj godini!

Već drugi put sudjelovali ste u 'Večeri za 5 na selu'. Kako to da ste se ponovno odlučili kuhati pred kamerama?

S obzirom na to da imam odličnu suradnju s RTL-om i s obzirom na to da su me već ranije prepoznali kao osobu koja zna kuhati, pozvali su me u ovaj specijalni tjedan 'Večere za 5 na selu'. Pitao sam ih koja je tema i odgovorili su mi da se spremaju blagdanska jela. Naravno da sam odmah pristao jer takvo nešto volim kuhati. Imam recepte naših domaćih autohtonih jela, volim tradiciju koja me vraća u djetinjstvo. To je nešto najljepše što mogu doživjeti na Božić. Ta sam jela počeo spravljati već sa šest godina jer mi je majka bila kuharica pa sam se tako i ja počeo time baviti.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/8f865fae-8698-11ed-9ad7-169d8234821d/original

Izvor: Večera za 5 na selu

Svaki peti gledatelj gledao je vašu večeru u srijedu. Čemu možete zahvaliti toliku popularnost?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mislim da su gledatelji navikli na moju iskrenost. Držao sam se teme u ovom tjednu, a smatram kako Dario i Snježana nisu. Nisu uopće ispoštovali temu i ako ćemo tako, trebao sam ih ocijeniti s nulom. No, nisam htio biti strog i bezobrazan. Tko paštetu od tunjevine jede za božićno jutro? Tko jede rižoto s gljivama za Božić? Naglašavam, blagdanska jela su bila tema. Blagdanska. Nisu ispoštovali produkciju. Ne smetaju me kritike ako su one utemeljene, ali želim da mi to osoba argumentira. Ali da, gledatelji cijene iskrenost.

Koja vam je večera od protukandidata bila najbolja? Bernardici ste dali najmanju ocjenu...

Upravo se čita

Image
DRAMA SE NASTAVLJA

Kandidati iznenađeni što Saša želi ostati: 'Traži medijski prostor i pažnju i voli te kamere više od ičega!'

Bernardici sam dao dvojku jer me povrijedila zbog toga što je komentirala emisiju koja je bila prije više godinu dana. Njezina večera mi je možda bila najbolja, ali sam joj dao dvojku. Namjerno. Jer me povrijedila. No, ona je jedina pogodila temu, ali mislim da joj jela nisu bila tako dobra da je od mene zaslužila deset. Jela su bila za malo jaču sedmicu.

S Ivanom ste se u ovom tjednu najviše slagali. Družite li se i dalje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ma, on je legenda! Priključio sam ga u svoju WhatsApp grupu s prijateljima. Čujemo se i toj ekipi često kuham kada se okupimo.

Vaša reakcija kada niste pobijedili bila je podosta burna. Je li vam sada žao što ste tako reagirali?

Nije. Samo zato što su se dogovarali. Čak sam ih i čuo. No, ja sam ih zeznuo. Oni su htjeli da budem posljednji, ali im je kombinacija propala. U autu sam na putu kod Ivana rekao da ću mu dati deset, a oni su izračunali da ću ja tako biti posljednji. A ja sam Ivanu dao tri. Tvrdim da su se prvog dana dogovarali. Da sam ja pobijedio, nagrada bi sigurno otišla u humanitarne svrhe.

Pogledajte video:

Da se malo odmaknemo od ovog izazovnog kulinarskog tjedna, gdje ćete proslaviti Novu godinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zvali su me na nekoliko mjesta, ali sam odbio jer sam mislio da će biti hladno te da će sve biti puno snijega. Vidjet ćemo gdje ću slaviti. Inače, mislim da ću u veljači otići u Sloveniju na skijanje.

A što si priželjkujete u 2023. godini?

Želim sudjelovati u još RTL-ovih showova, pogotovo u 'Dođi, pogodi, osvoji'. Također, volio bih biti u nekom žiriju. Idemo u nove pobjede!

Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
večera za 5 na selu

Marin se u Makarsku doselio zbog ljubavi: 'Prijavio sam se jer me supruga nagovorila'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba