Večera za 5 na selu

Makaranin Marin tijekom pandemije zatvorio je svoj restoran: 'Danas je isplativije raditi za drugoga'

Restoran Mirakul u Makarskoj otvorio je prije pet godina, a zatvorio 2021. godine. Razlog? Inflacija i pandemija...

RTL.hr
06.02.2023 21:00

Ponedjeljak i prva večera rezervirana je za simpatičnog Marin Rebca . Ovaj35-godišnjak dolazi iz Makarske, a po zanimanju je konobar i kuhar. U 'Večeru za 5 na selu' prijavio se zbog novog iskustva i dobre hrane, koju voli, kaže, i kuhati i jesti! S obzirom na njegovo zanimanje, Marin smatra da ima veliku prednost u odnosu na ostale kandidate. Komunikativan je i veseo te voli kuhati hranu svjetskih kuhinja. I sam je u tom poslu imao dosta iskustva, a sve je to ispričao tijekom pripreme večere.

"Nije isplativo imati vlastiti restoran, danas je isplativije raditi za drugoga. Cijene su otišle u nebu, sve je drastično poskupjelo - struja, namirnice. Ne bih baš preporučio otvaranje posla u ovo vrijeme. Da je to prije 15-ak godina, onda da. Danas su vam prvenstveno problem radnici i naravno, trošarina", rekao je Marin. Restoran Mirakul otvorio je 2018. godine u Makarskoj, a zatvorio tri godine kasnije.

"Presudno je bilo to što nas je u trenutku kada sam iznajmio uhvatila pandemija. Jednu godinu to možeš, ali dvije godine ne. To je financijski neizdrživo. U međuvremenu inflacija i poskupljenje, sve je to vodilo k tome da zatvorim. Počeli smo raditi, bilo je sve uredu, ali sad je jednostavno neizdrživo", priznao je Marin.