Večera za 5 na selu

Agramerski jelovnik: Isprobajte Snježanin recept za štrukle sa sirom!

Nakon uspješnog prvog susreta ovotjedne ekipe domaćica je poslužila zapečene štrukle sa sirom.

RTL.hr
19.04.2022 12:00

To je uobičajeno predjelo, Snježana je željela taj isfurati agramerski stil, no mislila sam da će biti nešto spektakularnije", rekla je Dubravka, ali i naglasila da joj je okus bio dobar.

Evo recepta!

Nadjev

- 1 kg sira

- 1 l vrhnja

- 2 jaja

- 2 žumanjka

- 4 žlice soli

- 2 žličice šećera

- Svinjska mast

- Tijesto

- kg glatkog brašna/oštrog brašna

- Malo soli

- Tople vode

- 1 jaje

Zamijestiti tijesto, ostaviti da odstoji. Staviti stolnjak i pobrašniti ga, razvući tijesto dok ne bude prozirno. Razvučenom tijestu odrezati debele rubove. Prije stavljanja nadjeva namazati tijesto sa svinjskom masti, uz pomoć stolnjaka zarolati tijesto. Rolano tijesto prstima stisnuti da se dobiju veličine štrukli cca 8 cm. Odrezati tanjurom.Namastiti pleh poslagati štrukle. Po vrhu zaliti preostalim vrhnjem. Peći na 180 stupnjeva 30-35 min ( dok ne porumeni)