Večera za 5 na selu

Ako ne znate što je ginga, tek ćete se sada zbuniti: Povezuje borilačku vještinu, nogomet i piletinu

Maro je vješto povezao tri naizgled nepoveziva pojma i tako unio malo brazilskog duha u dio njegove večere

RTL.hr
27.10.2022 15:45

Kreativnost je definitivno jača strana 18-godišnjem mladiću iz Pitomače, Maru Hegedišu koji je inače rodom iz Slatine gdje je i ugostio svoje protukandidate. Još je kao dječak obećao baki da će se prijaviti u RTL-ov kulinarski show 'Večera za 5 na selu', a sada je to i ispunio. Smatra se zabavnim mladićem koji uživa u dobrom društvu i još boljoj kuhinji, a u slobodno vrijeme može ga se naći na nogometnom igralištu, raznim kvizovima ili na kauču dok gleda filmove ili čita knjige. Iako je veliki obožavatelj nogometa, od njega je odustao jer mu je želja studirati medicinu. "Nogometom se bavim već 10 godina i službeno sam u klubu već dvije godine", tvrdi Maro.

Čak bi i neki putopisci i influenceri osjećali blagu dozu ljubomore kada bi vidjeli gdje je sve putovao ovaj mladić. "Obišao sam mnogo zemalja i upoznao razne kulture i to je nešto što me najviše veseli kao i nova jela", dodao je. Na tim se putovanjima spojio s talijanskom i azijskom kuhinjom koje izdvaja kao najdraže, a često ga možete naći i s prstima u piletini i raznim vrstama tjestenine. Prednost mu je ta što radi isprobava nova jela, dok je kao manu naveo brzopletost prilikom pripreme jela.

Svoju dosjetljivost nam je još jednom pokazao predstavljajući jedno u nizu večerašnjih jela koje se zove ginga (čitajte: đinga).

"Ginga je poseban rad nogu u brazilskoj borilačkoj vještini (capoeira), ali ginga se povezuje s brazilskim nogometom. Inače, Brazil je i najveći izvoznik piletine. Zato sam to malo povezao s nogometom. Brazil najviše volim gledati poslije Hrvatske, naravno, upravo zbog te njihove ljepote nogometa. U njih sam se zaljubio prve godine kada sam počeo pratiti Svjetsko prvenstvo. Poslije Hrvatske sam pratio sam Brazil i za njih navijao", prisjetio se ovaj 18-godišnji mladić.

Maro nam nije ostao dužan ni objasniti zašto su pilići koje je pripremao za večeru malo manji nego što smo to navikli vidjeti.

"Ovo su posebni pilići koje uzgaja čovjek kod Koprivnice, a još se uzgajaju u Francuskoj i Austriji", otkrio nam je Maro Hegediš.