Rižoto s tikvicama i gamberima
Na temeljcu koji smo napravili od gambera, češnjaka, luka i začina dinstamo arborio rižu.
Očišćene gambere pržimona najvećoj vatri da se malo karameliziraju i dodamo dinstanu rižu. Potom 3 minute prije kraja dodamo ribani parmezan, malo maslaca, sitno narezane tikvice i šparoge. Provjerimo jeli rižaaldente.
Napravimo špagete od tikvica. Gambere opet pržimo na jakoj vatri i poslije 4-5 minuta dodamo tikvice. Skupa dinstamo 3minute i dodamo peršin, origano i serviramo odmah.
Zubatac s povrćem
Ribu (zubatac) pržimo 2-3 minute na vrućem ulju s obje strane, zatim dodamo 1dl vina i dinstamo na laganoj vatri cca 75 minuta. Dodamo nakon 20 minuta cijele češnje češnjakaradi arome i sitno sjeckani peršin. Vrlo jednostavno, riba pusti svoju esenciju.
Povrće - krumpir, komorač dinstamo i kad je gotovo prelijemo s umakom od ribe.
Flambirane palačinke
Pržene palačinke punimo orasima koje smo prokuhaliu malo mlijeka,dodali nekolikodatulja, malo ruma i esencije vanilije.
Flambirali smo s mangom, kruškom i bananom a na kraju dodali sladoled i panacotu.
A kakve nam nove delicije stižu u 15. sezoni 'Večere za 5 na selu', doznat ćete 29. kolovoza!