Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
U SLAST!

Ako vam treba malo inspiracije: Donosimo Karlotine recepte za hobotnicu i rožatu

Karloti je kuhala posljednja ovog tjedna, a recepte pročitajte u nastavku!

Image
Foto: RTL
RTL.HR/ 23.10.2021. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

PREDJELO: JEDNOSTAVNO DALMATINSKO

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

4 konzerve tunjevine

4 zdenka sira

1 i pol žlica majoneze

1 i pol žlica senfa

1 dcl maslinovog ulja

Sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Papar

PRIPREMA:

Sve navedene sastojke staviti u blender jedan po jedan. Mikasti dok se ne dobije homogena smjesa. Potom smjesu staviti u frižider i ohladiti.

GLAVNO JELO: SOČNO I SLASNO IZ ZEMLJANE POSUDE

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
INTERVJU

EKSKLUZIVNO Dragana iz 'Ljubav je na selu' za RTL.hr o estetskim operacijama i showu: 'Navikla sam na razne komentare'

1 kg krumpira

2 kg hobotnice

2 dcl maslinovog ulja

2 dcl bijelog vina

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1 pešin

4 češnjaka

1 luk

Sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Papar

PRIPREMA:

 Hobotnicu odmrznite na sobnoj temperaturi pa je stavite u veći lonac bez dodavanja ikakve tekućine na jaku vatru i poklopite. Hobotnica će pustiti svoj sok u kojem će se kuhati. Okrenite hobotnicu nekoliko puta tijekom kuhanja, a kuhajte je u pokrivenom loncu dok sva tekućina ne ispari. Krumpir očistite i narežite na malo deblje ploške, začinite solju, paprom, te poslažite u posudu za pečenje.Najbolje bi koristiti zemljanu posudu s poklopcem jer hobotnica tijekom pečenja treba biti poklopljena. Ako nemate posudu za pečenje s poklopcem, možete obični posudu za pečenje prekriti aluminijskom folijom.Na krumpir stavite hobotnicupa poklopite posudu i pecite na 150 stupnjeva 1, 5 sat. Hobotnicu povremeno okrenite tijekom pečenja.U lonac u kojem se kuhala hobotnica, na ljubičasti talog dodajte malo maslinova ulja, pa na laganoj vatri kratko popržite češnjak.Ulijte vino i peršin pa popaprite po vlastitom ukusu. Uz stalno miješanje kuhajte na laganog vatri dok se talog posve ne rastopi u vinu. Kada krumpir omeša, izvadite posudu za pečenje iz pećnice, prelijte sadržaj iz lonca po hobotnici i povrću te vratite posudu u pećnicu bez pokrivanja. Pecite još 10-ak minuta, koliko je potrebno da se krumpir zapeče i upije preljev. Poslužite toplo uz salatu po želji.

DESERT: IZ DUBROVAČKOG KRAJA

Image
Foto: RTL
Image
RTL

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

6 jaja

6 žlica šećera

1/2 litre mlijeka

Pola limuna

1 dcl ruma

Vanilin šećer

PRIPREMA:

 Šećer prokuhajte u mlijeku i ohladite. Umutite jaja, mlijeko, šećer te dodajte ribanu koricu limuna i vanilin-šećer. Karamelizirajte 5-6 žlica šećera i pažljivo ih razlijte po stranama kalupa. Pričekajte da se karamel ohladi.U kalup ulijte smjesu i pecite oko 45 min na 150 °C.Ohlađenu rožatu stavite u hladnjak, a poslužite je na plitkom tanjuru. Ponudite je uz karamel-sirup ili šlag.

Image

Večera za 5 na selu (nove epizode)

kulinarski show
Hrvatska - 2023
Ponedjeljak - petak u 20.15 sati
Gledaj na
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
IZ LJUBAV JE NA SELU

Dragana je svestrana žena - majka je, taksistica, a mišiće bilda u teretani: 'Volim direktno, kod mene nema igrica'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba