Večera za 5 na selu

Aleksandar je pobjednik tjedna: 'Napravio je pravi show, impresionirao nas je'

U završnici 'Večere za 5 na selu' u Zagrebu i okolici kuhao je poduzetnik Aleksandar, koji je za goste priredio pravi show; od izbora namirnica do egzotične plesačice za iznenađenje.

RTL.hr
29.10.2021 21:08

Njegov se jelovnik sastojao od predjela naziva Sljubljena Hrvatska , glavnog jela Nadobudni jarac i deserta Afrodizijak bomba , a domaćin je na početku večere izjavio: Ako pobijedim, sa svima ću podijeliti nagradu jer smo svi dali sve od sebe." Gosti su nagradili domaćinov trud s dvije desetke i dvije devetke i Aleksandar je zasjeo na prvo mjesto!

Aleksandar Grgić

Na dolasku gosti su se divili Aleksandrovu imanju, a Maja je komentirala: Ambijent je fenomenalan jer pruža mogućnost nadogradnje, dodala bih puno boja, cvijeća i uporno mi se čini da nedostaje ženska ruka." Domaćin je poslužio špek, domaće kozje sireve, kobasice od divlje svinje, a za piće im je ponudio džin s ružinim laticama i divljim jagodama. Meni je džin bio super u kombinaciji s tonikom i one sve ružice..., fantastično", komentirala je Sena, a Maja dodala: Čisti anestetik."

Aleksandar Grgić

Nakon uistinu posebne dobrodošlice Aleksandar je gostima poslužio predjelo - kozice, feta sir, maslac od kozjeg mlijeka, avokado, kavijar uz domaći tostirani kruh. Željko je komentirao kako ne jede morske proizvode osim srdela, ali ipak je probao predjelo. To nije za naše podneblje, više je za more", rekao je Ivan, a ni Maja nije bila oduševljena. Sena je priznala kako nikad nije jela kavijar, a Željku su se svidjeli škampi koje također dotad nije jeo. Drugo, nažalost, nisam jeo zato što mi ne odgovara", dodao je. Okusom mi je predjelo bilo jako fino, pogotovo onaj umak s avokadom i kozicama, ali nisu mi se baš svidjela ta jaja, imala su mi okus po sirovoj ribi", rekla je Sena.

Aleksandar Grgić

Za glavno jelo uz nadobudnog jarca, posluženo je i magareće meso uz tradicionalno švicarsko jelo rösti. Nisam čuo da se jede malo magare", komentirao je Ivan, a Željku je sve bilo prekrasno servirano, no također mu nije bilo primamljivo što će jesti malu kozu i malog magarca. Na kraju je komentirao da mu je bilo jako ukusno, kao i Seni i Maji, a Ivanu je ipak falilo začina.

Aleksandar Grgić

Domaćin je za desert poslužio pohanu kozju skutu sa sladoledom od kozjeg i magarećeg mlijeka uz preljev od divljih jagoda, borovnice, grožđica i kokosova brašna, a svima je izgledao jako lijepo i primamljivo. Više volim kremastije stvari, od tog sira se ježim, ali bio mi je fin desert", rekla je Sena, a Ivan dodao: Taj me bućkuriš dotukao - okus je fin, ali mi je sve to djelovalo previše."

Aleksandar Grgić

Aleksandar je gostima dao bogate darove sa svojim proizvodima, a potom su stigli šeici i trbušna plesačica ! Nisam mogla prestati gledati u curu, baš mi je bila super", rekla je Sena, a Željko dodao: Iznenađenje je bilo efektno, orijentalna trbušna plesačica, bilo je lijepo."

Aleksandar Grgić

Aleksandar je zatim pročitao poredak : peto i četvrto mjesto podijeli su Maja i Željko, na trećem je mjestu Sena, na drugome Ivan, a pobjednik je večerašnji domaćin! Aleks je otvorio šampanjac i svi su nazdravili u to ime. Domaćin je dobio desetke od Sene i Željka te devetke od Maje i Ivana, a svi su se složili kako je napravio pravi show i impresionirao ih svojom večerom.

Aleksandar Grgić

Sljedeći tjedan idemo u Koprivnicu i okolicu, a kakvim će se jelima predstaviti - ne propustite pogledati od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u u novim epizodama 'Večere za 5 na selu'.