Stjepan je za glavno jelo pripremio Spojeno s ražnja, zašivene polovice janjca i odojka koje je vrtio na ražnju. Okus glavnog jela bio je jako dobar, imam iskustva s odojcima i janjcima i jako sam zadovoljna", rekla je Mira, a Brankici se ipak nije svidjelo sve na tanjuru: Finija mi je bila janjetina jer mi je odojak bio presoljen."
Ovo je njegov recept:
SASTOJCI za 15-ak osoba
- polovica po dužini manjeg odojka cca 10kg
- polovica po dužini većeg janjca cca 8kg
- 0.5 kg soli
PRIPREMA:
1.) Meso odojka i janjca dobro nasoliti 3-4 sata prije "šivanja" na ražanj.
2.) Tako pripremljeno prvo jedan sat zagrijavati na laganoj vatri (ne direktno), zatim krenuti sa pečenjem i dok se lagano vrti dovlačimo žar pod butove i plećke sljedeća dva sata, te kad se počne "spajati" zlatno žuta boja po sredini; razvučemo žar ispod cijele dužine i za 15-ak minuta