Večera za 5 na selu

ANKETA - Biste li probali Štefov ražanj od spojenih polovica janjića i praščića?

Štef je kuhao u četvrtak navečer.

RTL.hr
08.07.2022 14:15

Stjepan je za glavno jelo pripremio Spojeno s ražnja, zašivene polovice janjca i odojka koje je vrtio na ražnju. Okus glavnog jela bio je jako dobar, imam iskustva s odojcima i janjcima i jako sam zadovoljna", rekla je Mira, a Brankici se ipak nije svidjelo sve na tanjuru: Finija mi je bila janjetina jer mi je odojak bio presoljen."

Ovo je njegov recept:

SASTOJCI za 15-ak osoba

- polovica po dužini manjeg odojka cca 10kg

- polovica po dužini većeg janjca cca 8kg

- 0.5 kg soli

PRIPREMA:

1.) Meso odojka i janjca dobro nasoliti 3-4 sata prije "šivanja" na ražanj.

2.) Tako pripremljeno prvo jedan sat zagrijavati na laganoj vatri (ne direktno), zatim krenuti sa pečenjem i dok se lagano vrti dovlačimo žar pod butove i plećke sljedeća dva sata, te kad se počne "spajati" zlatno žuta boja po sredini; razvučemo žar ispod cijele dužine i za 15-ak minuta