Miješanjem sastojaka kao što su meso i povrće temeljcem, dobije se jedno od najfinijih i najzdravijih domaćih jela - juha. Za one koji još nisu probali ovaj topli obrok, juha je slična varivima, ali daleko manje gušća od njih. Ni danas mnogi Hrvati ne mogu ni zamisliti ručak bez juhe jer je ona davnih dana postala nezaobilazan dio svakog ručka. Oni koji je ne stignu praviti svakodnevno, potrude se barem vikendom priuštiti sebi i obitelji ovo ukusno jelo.
Jedno od vječnih pitanja potegla je i kandidatkinja RTL-ovog kulinarskih showa 'Večera za 5 na selu', Ivančica Tkalčević , koja je istaknula da je strastvena beračica gljiva koji nažalost nisu rasli u trenutku kada je snimana emisija pa nam nije mogla demonstrirati svoju vještinu. Ipak, bit će posluženi uz glavno jelo kako je naglasila Ivančica.
Napi tanje hoće li vrganji biti prilog, gospođa Tkalčević je pojasnila kako oni idu uz glavno jelo, kao i juha, a "kako ide juha, tako idu i vrganji, a poslije juhe ide meso, tako idu i vrganji. Juha uvijek ide uz glavno jelo", rekla je Ivančica u svoju obranu.
Podsjećamo kako se Ivančica prijavila u emisiju 'Večera za 5 na selu' jer obožava hranu i kuhanje. "Prijavila sam se zato što je to za mene jedan izazov, lijepo druženje kojem sam se nadala, zabava, upoznavanje novih ljudi i jela".