Jelo od tikvica gostima ovotjedne slavonske 'Večere za 5 na selu' jako se svidio. Davor je pak komentirao da će tražiti domaćicu recept, a tražili su ga i naši gledatelji!
Stoga, recept donosimo u nastavku!
Sezonska slavonska rolada
Oprati i naribati jednu veću ili dvije manje tikvice sa korom. U posudi izmiksati 6 cijelih jaja, dodati soli i papra po ukusu doodati naribanu tikvicu.
U kalup za pečenje staviti papir za pečenjei istresti masu ravnomjerno rasporediti pa prekriti sa tanko narezanim pliškama tikvice malo posoliti. Peći na 180 stupnjeva 15-20 min. Mal da se ohladi pa preokrenuti na drugi papir, nadjenuti sa krem sirom sa malo vlasca ili nasjeckanog češnjaka po želji neke fine salamice ili sitno nasjeckanog pršuta čisto radi estetike.
Urolati i dobro ohladiti servirati uz šnjiticu pršuta, kulenove seke i malo tvrdog domaćeg sira pokapanog maslinovim uljem!