Okus tradicionalnoga kulena vrhunske kvalitete glavna je odlika ove delicije, čiji pomno birani sastojci, kvalitetno meso koje se proizvodi na vlastitim farmama i posebno odabrana crvena paprika, te zrenje koje zna trajati i do nekoliko mjeseci, čine vrijednost kojom će obogatiti svaki stol.
Omjer mesa i probranih začina u proizvodnji kulena dio je stoljetne recepture koja se u Baranji prenosi s koljena na koljeno i tajna je koja ga čini tako posebnom gurmanskom poslasticom. Kako bi uživanje u ovoj deliciji bilo potpuno, Baranjski kulen je dobio novo ruho – vrećicu koja čuva njegovu svježinu i originalni okus od trenutka kad izađe sa zrenja sve do stola, ali i kasnije, piše Hrvatska gospodarska komora .
Za uživanje u bogatstvu okusa ove delicije prepoznatljivog oblika važna je i debljina odrezane "šnite" – stari beljski majstori kulenari preporučuju da se Baranjski kulen reže na debljinu od oko 2 mm jer se tako može najbolje uživati u njegovom originalnom okusu.
A hoće li netko od ovotjednih kandidata 'Večere za 5 na selu' poslužiti ovaj specijalitet svojim gostima, doznajte od ponedjeljka do četvrtka od 21 sat te u petak od 20 sati!