Predjelo: DIJETA (Meksička salata s piletinom)
- 400g grah (konzerva)
- 340g kukuruz šećerac (konzerva)
- 3 crvene paprike babure
- 1 glavica crvenog luka
- 500g cherry rajčice
- pola glavice zelene salate
- 500g pilećeg filea
- 200g feta sira
- 250g mozzarella sir
- maslinovo ulje
- sol, mješavina začina, chilly
- aceto balsamico
Priprema: Kukuruz i grah oprati, narezati papriku na kockice, rajčice narezati na četvrtine, luk i zelenu salatu na trakice, feta sir i mozzarellu narezati na kockice i staviti sve u veliku zdjelu. Piletinu izrezati na kockice i staviti u zdjelicu, začiniti soli, mješavinom začina i chilly-jem, dodati 2-3 žlice maslinovog ulja i sve skupa dobro promiješati da se svi začini i ulje stope, zatim na ugrijanoj tavi prepržiti piletinu 5-10 minuta da lagano porumeni s vanjske strane, zatim ispečenu piletinu izmiješati skupa s prethodno narezanim povrćem i sirom, po želji još malo posoliti i dodati aceto balsamico.

Glavno jelo: Glamur (biftek stroganoff)
- 1kg bifteka
- 400g šampinjona
- 200g kiselih krastavaca
- 50g kapara
- 2 žličice senfa
- 1 žličica meda (po potrebi dodati)
- 200g vrhnja za kuhanje
- goveđi temeljac (jušna osnova)
- 60g maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 300g riže
- 5-6 klinčića
- 1 glavica crvenog luka
- 1dcl bijelog vina (kvalitetnije)
- sol, bijeli papar
Priprema:
Biftek narezati na trakice i prepržiti 3-4 min na jako ugrijanoj tavi s maslinovim uljem i maslacem. Kad biftek poprimi boju treba ga izvaditi u zdjelu i odložiti sa strane. Zatim, na istoj masnoći, u istoj tavi staviti šampinjone, senf, bijelo vino, malo meda, bijeli papar i sol, dodati kisele krastavce izrezane na rezance i kapare u komadu. Staviti temeljac i podliti s 200ml vode, kuhati 15min. Vratiti meso u posudu i dodati vrhnje i kuhati dok se ne zgusne još nekih 5-10 min.
Prilog: riža
U neprijanjajuću posudu uliti malo ulja, u glavicu crvenog luka ubosti 5-6 klinčića i staviti cijelu na ulje, malo prepržiti, staviti rižu, posoliti i miješati na suho, nekoliko minuta na laganoj vatri i paziti da ne izgori, zatim podliti s jednom litrom kipuće vode, poklopiti i pustiti da kuha po uputi proizvođača. Ne treba miješati ako je neprijanjajuća posuda u pitanju, a ako nije treba s vremena na vrijeme promiješati. Zatim izvaditi luk, procijediti, vratiti u posudu, dodati 20g maslaca i promiješati

Desert: PROPALA DIJETA (MILERAM TORTA)
Tijesto:
- 250g glatkog brašna
- 100g šećera
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 paketić vanilija šećera
- 100g maslaca
- 1 jaje
Fila:
- pola litre mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 200g šećera
- 800g milerama
- 1 vrećica zaleđenog šumskog voća
- 1 vrećica preljeva za torte
Priprema tijesta:
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku oko 45 min. Kalup za tortu namazati maslom i pobrašniti te tijesto utisnuti oko rubova kalupa, ostaviti u frižideru dok pripremite fil.
Priprema file:
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Malo izmiješati mikserom da se pretvori u glatku kremu. Odmah sipati u kalup, a preko fila staviti zaleđeno šumsko voće. Peći 70min u pećnici na 170 stupnjeva. Ostaviti na sobnoj temperaturi dok se malo ne prohladi, a zatim prebaciti u frižider, najbolje preko noći. Prije rezanja napraviti preljev za tortu po uputi s vrećice i preliti preko voća.
Napomena:
Kada tortu izvadite iz pećnice, fil će se tresti i mrdati, neka vas to ne brine jer će se stegnuti na hladnoći.