PREDJELO: Anđeo na oblaku

Pašteta od čvaraka
SASTOJCI:
- 300 g čvaraka
- 2 kuhana jaja
- 6 kiselih krastavčića
- sol
- papar
- ljuta crvena paprika
- 2 žličice kiselog vrhnja
PRIPREMA:
Čvarke, kuhana jaja i krastavčiće izblendati u blenderu. Postupno dodavati začine po želji. Malo soli, malo papra i začinske crvene paprike i 2 žlice kiselog vrhnja. Sve dobro izblendati. Stavljati u silikonske kalupe u obliku anđela i servirati na oblaku" od svježeg sira i kiselog vrhnja sa malo soli.
Pogača sa svinjskom masti
SASTOJCI:
- 1 kg brašna
- 2,5 dl mlijeka
- 2,5 dl vode
- 2 dl ulja
- 1 kvasac
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
- 1 prašak za pecivo
- 200 g svinjske masti
PRIPREMA:
Kvasac staviti u mlako mlijeka sa žličicom šećera da 'nadođe'. U brašno staviti vodu, ulja, mlijeko s kvascem, prašak za pecivo, sol. Zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti 1 sat da se tijesto digne. Razvaljati na 0,5 centimetara debljine te premazati svinjskom masti. Zarolati i rezati kolutiće debljine 2 do 3 centimetra. Redati u pleh i peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta.
GLAVNO JELO: Slavonska duša

Odležani svinjski vrat
SASTOJCI:
- 3-4 kg svinjski vrat u komadu bez kosti
- Začini: sol, papar, kim, kajenski papr, slatka mljevena paprika
PRIPREMA:
Meso uvaljati u začine, umotati u foliju i ostaviti u hladnjaku 7 dana. Meso prebaciti u vrećicu za pečenje i peći oko 2 do 3 sata na 200 stupnjeva.
Proso s povrćem
SASTOJCI:
- 1 šalica prosa
- mrkva
- paprika
- šampinjoni
- kukuruz
- grašak
- lučice luka
PRIPREMA:
Proso skuhati u vodi. Povrće pirjati, začiniti, spojiti s prosom.
Salata od kiselog kupusa
SASTOJCI:
- kiseli kupus
- češnjak
- bučino ulje
PRIPREMA:
Sve pomiješati i poslužiti.
DESERT: Nebo nije daleko

Torta
SASTOJCI:
biskvit:
- 25 dg mekog brašna
- 15 dg šećera
- 1 dl ulja
- 1,5 dl mlijeka
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 praška za pecivo
- 3 žlice kakaa
- 2,5 dl čokoladnog mlijeka
Krema 1:
- 400 g kiselog vrhnja
- 120 g mljevenog šećera
- 150 g mljevenog dječjeg keksa
Krema 2:
- 500 ml vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Biskvit:
U veliku posudu prosijte brašno, prašak za pecivo i kakao. Jaja tucite sa šećerom i vanilin šećerom. Kad se dobro izradi, dodajte ulje i mlijeko. Polako miješajući dodajte tu smjesu pripremljenom brašnu. Miješajte da se ne stvore grudice. Izliti u veliki četvrtasti kalup. Pecite na 180 stupnjeva 20 do 25 minuta. Kad se ohladi, izrezati na tri dijela i zaliti s čokoladnim mlijekom.
Krema 1:
Izmiješati kiselo vrhnje i šećer u prahu. Dodati mljevene kekse i sve sjediniti.
Krema 2:
Istući vrhnje za šlag.
Biskvit, krema 1, krema 2, Biskvit, krema 1, krema 2, Biskvit, krema 1, krema 2