Play ponuda
Play ponuda
lijepo iskustvo

Božić u Litvi! Marica o blagdanima daleko od doma: 'Hladna zemlja, ali tradicionalni su kao i mi'

Marica Krstić sa suprugom obožava putovati, a tako su svojedobno i blagdane proveli izvan Hrvatske!

RTL.hr/ 20.12.2022. u 12:45
Play ponuda

Dobro znani natjecatelji iz Dalmacije ostali su zapamćeni kao najbolji domaćini, a ovog tjedna potvrdit će to i u blagdanskom izdanju 'Večere za 5 na selu'. Marica Krstić po zanimanju je dizajnerica tekstila i dolazi iz Zadra. Gledateljima RTL-a poznata je po sudjelovanju u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', u kojem je sudjelovala s prijateljicom Silvijanom Dražović, a u 'Večeru za 5 na selu' prijavila se da bi educirala ljude o tradicionalnoj kuhinji.

Marica će za sebe reći da je vesela, komunikativna i tolerantna. Slobodno vrijeme najradije provodi u vrtu, izrađuje nakit i pravi likere, a ljubiteljica je mediteranske i kontinentalne kuhinje. Uživa i u kolačima, no otkako je početkom godine doživjela infarkt, Marica je znatno promijenila način života i prehrambene navike. Uz Maricu, tijekom blagdanskog tjedna u 'Večeri za 5 na selu' gledat ćete Marija Jukića, Dušku Zaninović, Lorentu Fuštin i Anđelka Babačića.

Svoj blagdanski meni Marica je otvorila predjelom kojem je nadjenula ime Morske orgulje. Odu svom Zadru nastavila je s glavnim jelom - 'Rock me, baby', a sve je zaključila desertom kojem je dala ime Donat. Nakon što je završila s pripravom glavnog jela, Marica se bacila na desert zvan Donat. Nakon deserta i glavnog jela, Marica se bacila i na bakalar, kojeg je poslužila za predjelo. Tijekom pripremanja predjela, prisjetila se Božića koje je provela u Litvi.

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

"Muž i ja volimo putovati, a Božić izvan Hrvatske je meni bio najupečatljiviji u Litvi. Hladna zemlja, ali nekako su tradicionalni isto kao i mi. Većina stanovništva je katolička tako da oni za Badnjak isto spremaju lignje, bakalar, imaju oni svoje ribe i tradicionalno idu na polnoćku, tradicionalno je da se sva obitelj okuplja na tim večerama bilo na Badnjak ili Božić, vrlo su interesantni", otkrila je Marica.

Bio je to prvi put da je Marica Božić dočekala van svog doma, no kako su joj sinovi već bili odrasli - smatra da im suprug i ona i nisu previše nedostajali. "Neobičan je, imamo tamo prijatelje, a ja sam čak njihovoj kćeri jednoj krsna kuma, krstila se tu kod nas u Zadru. Imala sam osjećaj da smo okruženi obitelji", dodala je dizajnerica tekstila.

Kulinarski show 'Večera za 5 na selu' gledajte od ponedjeljka do petka od 20.15 sati na RTL-u!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZABRINULI SE

ANKETA Hoće li im ovo poremetiti planove? Novo iznenađenje za parove: 'Ne znamo što nas sad čeka'

Play ponuda

Više s weba