Play ponuda
Play ponuda
VEČERA ZA 5 NA SELU

Božica je oduševila svojom 'Večerom za 5 na selu'! Možda biste ove nedjelje mogli isprobati njene recepte!

Božica je dala svoje najbolje recepte!

Image

Večera za 5 na selu

RTL.hr/ 7.5.2022. u 17:00
Play ponuda

PREDJELO

SMOTANO DIJETINJSTVO

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Štrukli (cca 12 komada)

Tijesto:

550 grama oštrog brašna

prstohvat soli

dva jaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

1,5 dcl mlake vode

Nadjev:

400 grama svježeg sira

1 jaje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
MALO IM JE ŽAO

Karmela i Tomislav za RTL.hr o 'Superparu' i napadima iza leđa: 'Najhrabrije je reći u lice iako možda nije najpametnije'

prstohvat soli

Priprema:

Izmiješati čvrsto tijesto od brašna, 1 jajeta, ulja i nešto malo slane vode. Miješaj tako dugo dok se ne pojave mjehurići, a onda oblikuj tijesto u loptu pa malo razvaljaj te premaži uljem da se ne zasuši i pokrij toplim ubrusom. Ostavi tijesto da odstoji 20 min.
Nadjev: sir izmiješamo s 4 jaja, rastopljenim maslacem i malo soli te smjesu miješamo tako dugo dok ne postane glatka.
Odstajalo tijesto stavimo na stol posipan brašnom, razvučemo ga što tanje i namažemo nadjevom, poprskamo maslacem i savijemo. Rubom tanjura režemo štrukle i kuhamo u slanoj vodi, stavimo ih u namazani cimplet, posipamo ostatkom maslaca i prelijemo vrhnjem.
Pečemo u pećnici 30 minuta na 180°C do zlatnosmeđe boje.  

-Priprema juhe-

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Na ulju ili masti poprži brašno dok ne dobije ugodnu svijetlosmeđu boju, a zatim dodaj na njega malo mljevene paprike. Ako voliš nešto aromatičniji okus, prije dodavanja brašna, na masti preprži malo sitno nasjeckanog češnjaka. Polagano ulijevaj hladnu vodu kako se ne bi stvorile grudice od brašna.  Dodaj sol i papar po želji i promiješaj. Nakon što zavrije, kuhaj još 10 - 15 minuta na laganoj vatri i ukuhati štrukle.

GLAVNO JELO

SVUCI ME, NAVUCI ME!

Image

Večera za 5 na selu

Foto:
Image

Večera za 5 na selu

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Pileći batak

Šunka u ovitku

Pršut

Mediteranski začini

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Sol

Papar

6 paprika

10 dag pancete

1kg krumpira

4 žlice kiselog vrhnja

Priprema:

Oguliti kožu od batka da ostane u komadu, meso maknuti. Nasjeckati meso na komadiće, dodati mu pršut, šunku, začine sve promiješati i staviti nazad u kožu i formirati batak. Zatvoriti čačkalicom

Skuhati krumpir i napraviti pire krumpir kojim se pune parike zajedno s prepečenom pancetom. Sve se zalije s masnoćom od pečene pancete i stavlja se u pećnicu na 180 stupnjeva dok ne zarumeni.

DESERT

Image
Foto:
Image

PIJANI MORNAR

Sastojci:
BISKVIT

20 dag šećera

10 dag margarina

20 dag brašna

10 dag mljevenih oraha

žumanjka

pola vrečice praška za pecivo

1 žlica kakaa

1 dl vode

1 dl ulja

bjelanjka

SIRUP ZA BISKVIT

20 dag šećera

1 dl vode

1,5 dl ruma

GLAZURA

4 rebra čokolade

3 žlice šećera u prahu

1 žlica mlijeka

6 dag margarina

Priprema:

Žumanjke i šećer dobro izmiješati dodati omekšani margarin. Dalje lagano miješati i dodavati ulje, orahe, brašno, kakao, prašak za peciva i vodu. Od bjelanjaka istući čvrsti snijeg pa ga lagano umiješati u već napravljenu smjesu. Pripremljenu smjesu uliti u nauljenu tepsiju, pa peći na temperaturi od 170° C 30 -35 minuta, dok nije pečeno.


U međuvremenu pripremiti sirup: prokuhati vodu, šećer i 1 dl ruma, te naknadno dodati još ½ dl ruma. Ovako pripremljenim sirupom preliti još vruće biskvitno tijesto.

U međuvremenu izmrviti čokoladu, dodati šećer u prahu i mlijeko te lagano kuhati a zatim dodati margarin. Nakon što se ispečeno i sirupom preliveno biskvitno tijesto ohladi, preliti ga još vrućim prelivom za glazuru.

Sve ostaviti na hladnome da glazura očvrsne i kolač se rashladi.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ulaze u superpar

Od večeras igra ima nova pravila! Bivši kandidati za RTL.hr o ulasku u kuću: 'Nadamo se da će nas prihvatiti'

Play ponuda

Više s weba