Predjelo: Salata od sirove tune s mladim lukom
Sastojci:
500 g sirove tune
1 šalica soja sosa
1 šalica listova mladog luka
1 luk
2 žlice sezamovog ulja
1 šalica sezamovih sjemenki
sol
Priprema:
Tunu narežite na kockice i uvaljajte u tostirane sezamove sjemenke. Dodajte joj soja sos te nasjeckane listove mladog luka i luk narezan na polumjesec. Prelijte sa sezamovim uljem i dodajte malo soli. Sve dobro promiješajte.
Glavno jelo: Tacosi s bakalarom
Sastojci:
1 kg bakalara
1 jaje
10 kukuruznih tortilja
1 avokado
2 šalice sitno nasjeckanog kupusa
1 mali češanj češnjaka
1/2 šalice kiselog vrhnja
majoneza
1 žlica svježeg soka limete
1 mala rajčica
1/2 male Jalapeño paprike
1/2 žličice soli
žličice papra
1 šalica piva
200 g brašna
kukuruz u klipu
feta sir
Priprema:
Od piva, jaja, brašna i malo soli napravite tempuru u koju uvaljajte bakalar narezan na komade te ga ispecite u vrućem ulju. Umak napravite od kiselog vrhnja, majoneze, češnjaka, soka od limuna, soli i papra. Tortilje zagrijte na tavi, u njih složite ribu, kupus, avokado i Jalapeño papričice te prelijte umakom. Uz tacose poslužiti grilane komade kukuruza koje ste premazali feta sirom.
Desert: Cheesecake & cupcakes
Sastojci za cheesecake:
150 g integralnih keksa
60 g maslaca
300 g krem sira
100 g šećera
2 jaja
1 žlica limunovog soka
14 g brašna
185 g kiselog vrhnja
bobičasto voće
Priprema:
Kekse usitnite u blenderu i dodajte maslac. Dobro sjedinite u kompaktnu smjesu za podlogu i time napunite kalup za muffine. Izmiksajte krem sir sa šećerom, potom dodajte jaja, brašno, kiselo vrhnje i limunov sok pa sve zajedno dobro izmiksajte. Dobivenu smjesu stavite na podlogu u kalup za muffine i pecite 15 minuta na 150 stupnjeva. Kolačiće ohladite, a potom ukrasite bobičastim voćem po izboru.
Sastojci za cupcakes:
1,5 zrelih banana
bobičasto voće
100 ml tople vode
80 ml mlijeka
8 žlica ulja
150 g brašna
30 g kakaa
1 žlica praška za pecivo
120 g šećera
10 g vanilin šećera
Priprema:
Izmiksajte sve suhe sastojke u posebnoj posudi pa povežite s prethodno dobivenom tekućom smjesom od ostalih sastojaka kako biste dobili homogenu smjesu. Smjesom napunite kalup za muffine do pola. Stavite u pećnicu 15 minuta na 175 stupnjeva. Stavite na hlađenje i za to vrijeme pripremite kremu.
Sastojci i priprema za kremu:
250 g mascarponea
250 ml vrhnja za šlag
80 g šećera
10 g vanilin šećera
Sve sastojke sjedinite mikserom u kremastu smjesu. Muffine izbušite na sredini i napunite ih bobičastim voćem po izboru. Na vrh stavite kremu i ukrasite voćem (npr. jagodama).