Biserka je za desert pripremila čokoladnu tortu sa šumskim voćem i sladoledom koji je izgledao jako privlačno i ukusno, čak i Zvonimiru, koji ne voli šumsko voće. "Razvalila si desert!",pohvalio je Matija, a Ivana je tražila Biserku da joj spakira desert za kući dok je Sanja komentirala: "Torta je bila dobra, čokoladna, fina, bombastična, kremasta, kalorična, ali previše poslije svega..."
A u nastavku pogledajte recept koji je oduševio sve goste!
biskvit :
jaja - 6
šećer - 12 žlica
brašno – 6 žlica
kakao – 6 žlica
prašak za pecivo – 1
mlijeko – 6 žlica
ulje – 6 žlica
priprema :
Umiješati mokre sastojke - jaja sa šećerom, dodati mlijeko i ulje, zatim u to dodati suhe sastojke. Sve sjediniti i staviti u kalup za pečenje. Kada se ispeče, ostaviti da se ohladi a zatim biskvit prerezati na pola
preljev:
mlijeko – 2dl
voda – 1dl
šećer – 4 žlice
kakao - 2 žlice
šumsko voće – 1kg
priprema:
Sve sastojke za preljev sjediniti i skuhati. Kada se ohladi njime preliti biskvit.
krema:
čokolada – 500 g
vrhnje za šlag – 6-7 dl
priprema:
Kuhati vrhnje i čokoladu, a nakon toga ostaviti da se ohladi.
Na prvi biskvit staviti kremu, zatim drugu polovicu biskvita, zatim preljev od šumskog voća i ostatak kreme.
Ohladiti tortu i poslužiti uz sorbet od šumskog voća, s kuglom sladoleda.